Perník recept
Tradiční a stále oblíbený dezert, který je sympatický i tím, že je hotový téměř za půl hodiny. Polít se dá čokoládovou nebo citronovou polevou a kdo si troufne, může ho v polovině rozkrojit a potřít červenou marmeládou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 2 sklenice krupicového cukru
- 2 vejce
- 2 ½ hrnku mléka
- 2 lžíce kakaa
- ¾ hrnku oleje
- 1 sáček kypřícího prášku do perníku
- 1 citron
Způsob přípravy
V nádobě smísíme mouku, prášek do perníku, kakao a nastrouhanou kůru z omytého a osušeného citronu.
V jiné míse rozšleháme vejce, přidáme olej, cukr, mléko a do základu postupně zapracováváme sypkou směs.
Obdélníkový nebo čtvercový pekáček vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou nebo kokosem a těsto do něj nalijeme. Perník pečeme v troubě předehřáté na 180°C, přibližně 30 minut.
Moučník necháme chvilku vychladnout, a pak ho polijeme čokoládovou polevou. Perník krájíme vychladlý.