Papriková omáčka na těstoviny recept
Papriková omáčka na těstoviny vám vydrží ve spíži celou zimu, a kdykoliv budete mít chuť třeba na špagety se sýrem, máte ji po ruce.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kg zelených nepálivých paprik
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 100 ml vody
- 50 g zelené petrželové natě
- 140 ml octa
- olivový olej
Způsob přípravy
Papriky očistíme a zbavíme semen. Nakrájíme je na drobné kousky, přidáme nasekanou zelenou petržel, protlak, ocet a vodu, a vše dusíme pod pokličkou do změknutí paprik. Občas vše dobře ode dna promícháme.
Mezitím si připravíme čisté sterilizované sklenice s víčky. Když omáčka vychladne, přidáme do ní lžičku olivového oleje a znovu ji promícháme. Pak naplníme sklenice, zavíčkujeme je a při teplotě 80 až 90 stupňů sterilujeme v zavařovacím hrnci 20 minut.
Po vychladnutí uložíme omáčku do suché a chladné místnosti.