Papriková omáčka na těstoviny recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí10 porcí

Papriková omáčka na těstoviny vám vydrží ve spíži celou zimu, a kdykoliv budete mít chuť třeba na špagety se sýrem, máte ji po ruce.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 kg zelených nepálivých paprik
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 100 ml vody
  • 50 g zelené petrželové natě
  • 140 ml octa
  • olivový olej


Způsob přípravy

Papriky očistíme a zbavíme semen. Nakrájíme je na drobné kousky, přidáme nasekanou zelenou petržel, protlak, ocet a vodu, a vše dusíme pod pokličkou do změknutí paprik. Občas vše dobře ode dna promícháme.

Mezitím si připravíme čisté sterilizované sklenice s víčky. Když omáčka vychladne, přidáme do ní lžičku olivového oleje a znovu ji promícháme. Pak naplníme sklenice, zavíčkujeme je a při teplotě 80 až 90 stupňů sterilujeme v zavařovacím hrnci 20 minut.

Po vychladnutí uložíme omáčku do suché a chladné místnosti.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Papriková omáčka na těstoviny recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu papriková omáčka těstoviny .
Hledat podobné recepty na internetu jako Papriková omáčka na těstoviny

Kde najít informace



×