Vdolky s povidly recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí10 porcí

Vdolky s povidly pekly už naše babičky. A možná právě kvůli těm vzpomínkám z dětství je máme tak rádi.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 1 kostka droždí
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 60 g másla
  • špetka soli
  • 60 g cukru krupice
  • rostlinný olej
  • na potření:
  • 2 lžíce másla
  • na zdobení:
  • povidla
  • rum


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. V míse smícháme hladkou mouku se špetkou soli. Ve směsi uděláme důlek, do něj vlijeme vlažné mléko, rozdrobené droždí a cukr. Mísu přikryjeme čistou utěrku a na teplém místě necháme 30 minut stát.

Pak do mísy přidáme žloutky a změklé máslo a důkladně propracujeme hladké těsto. Znovu mísu zakryjeme utěrkou a necháme těsto vykynout.

Vykynuté těsto znovu prohněteme a vyklopíme ho na pomoučený vál. Utvoříme váleček, nakrájíme z něho kousky a z nich vytvoříme vdolečky. Ty pak rozložíme kousek od sebe na olejem vymazaný plech a necháme je ještě asi 15 minut kynout.

Pak vdolečky potřeme rozpuštěným máslem a v předehřáté troubě je upečeme dozlatova. Po vychladnutí ozdobíme vdolky povidly ve kterých jsme rozmíchali trochu rumu.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vdolky s povidly recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vdolky s povidly.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vdolky povidly .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vdolky s povidly

Kde najít informace



×