Sladkokyselé vepřové recept
Sladkokyselé vepřové s vařenou rýží je skvělé jídlo s exotickou chutí. Jednou ho ochutnáte a zamilujete si ho.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 700 g vepřové panenky
- 1/4 hrnku kečupu
- 1/4 hrnku cukru
- 600 g ananasového kompotu
- 2 lžičky čerstvého nastrouhaného zázvoru
- 3 stroužky česneku
- 9 lžic kuřecího vývaru
- 3 lžíce jablečného octa
- 1/2 lžičky červené mleté papriky
- 3 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 lžíce arašídového oleje
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 200 g vodních kaštanů nakrájených na plátky
- 1 zelená paprika
- 3 hrnky vařené rýže
Způsob přípravy
Sladkokyselé vepřové s vařenou rýží je skvělé jídlo s exotickou chutí. Jednou ho ochutnáte a zamilujete si ho. Vezměte misku a vložte do ní maso nakrájené na kousky, nastrouhaný zázvor, utřený česnek a 1/4 lžičky mleté papriky. Vše důkladně promíchejte. Z ananasového kompotu slijte šťávu,ananas nakrájejte na menší kousky a 1/4 hrnku šťávy si dejte stranou. Vezměte jinou misku, nasypte do ní cukr, ocet, zbývající mletou papriku, sojovou omáčku, kečup, přilijte trochu ananasové šťávy a 6 lžic vývaru. Míchejte tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí.
Ve vysoké pánvi zahřejte olej a směs s masem v něm restujte asi 5 minut.Pak maso odstraňte z pánve a uchovejte ho v teple. Do pánve přidejte vodní kaštany, nakrájené papriky a cibuli. Restujte 4 minuty a pak přidejte připravenou směs s kečupem. Uveďte vše do varu a pak přidejte do pánve znovu masovou směs, kousky ananasu a kukuřičný škrob. Podle potřeby můžete přidat ještě ananasovou šťávu a zbytek vývaru a povařte asi tak 2 minuty, až omáčka zhoustne. Podáváme nejlépe s vařenou rýží.