Sdílet:

Créme brulée recept

Tomáš Rohlena

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Pojďme ochutnat ten úžasný Créme brulée. Zvládnete si ho připravit i doma.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • cukr - např. třtinový
  • 1 ks pěkný lusk - vanilkový
  • 0,6 l smetana
  • 6 ks vaječný žloutek
  • 0,15 kg cukr - krupice


Způsob přípravy

Na prkénku si rozřízneme vanilkový lusk. Vložíme ho do hrnce. Nalijeme smetanu. Povaříme. Necháme vystydnout.

Zapneme si troubu na 100°C. Připravíme si nízké mističky vhodné do trouby. Do mísy si nasypeme cukr a vyklepneme žloutky. Zlehka třeme. Přilijeme smetanu, již bez lusku.

Přelijeme do nízkých mističek a dáme na zhruba šedesát minut do trouby. Hotový krém musí být jemný. Pudinková konzistence.

Až krém vystydne, tak ho z vrchu pocukrujeme. Vložíme do trouby pod gril a vytvoříme na povrchu karamel. (nebo použijeme karamelizér)

Úžasný, lahodný a neodolatelný Créme brulée bude chutnat určitě všem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Créme brulée recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Créme brulée.
Nebo hledejte podobné podle části názvu créme brulée .
Hledat podobné recepty na internetu jako Créme brulée

Kde najít informace



×