Špagety carbonara s kapustou recept
Špagety carbonara s kapustou dokáže snadno připravit i nepříliš zkušený kuchař. Nejlepší pro tento recept jsou špagety z tvrdé pšenice.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g špaget
- sůl
- mletý černý pepř
- 300 g kapusty
- rostlinný olej
- 2 žloutky
- 1 hrnek strouhaného parmezánu
- 300 ml smetany
- 1 malá konzerva hrášku
- 50 g slaniny
Způsob přípravy
Špagety carbonara s kapustou dokáže snadno připravit i nepříliš zkušený kuchař. Nejlepší pro tento recept jsou špagety z tvrdé pšenice. Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu se solí. Přidáme do ní špagety a uvaříme je podle návodu na obalu na skus. Pak vodu ze špaget slijeme. Na pánvi na trošce oleje krátce orestujeme společně s nakrájenou slaninou kapustu, rozdělenou na menší kousky. Po chvíli k ní přidáme sterilovaný hrášek, promícháme a stáhneme z plotny.
V misce ušleháme smetanu se žloutky a špetkou pepře a soli. Směs přilijeme do hrnce ke špagetám a jen krátce na mírném plameni za stálého míchání je prohřejeme. Nakonec ke špagetám přidáme kapustu s hráškem a jídlo znovu zlehka promícháme. Jednotlivé porce na talíři můžeme posypat strouhaným parmezánem.