Koprovka recept
Koprovka neboli Koprová omáčka je česká klasika. Někdo ji nemusí, někdo ji miluje.
(celý recept)
Ingredience receptu
- svazeček čerstvého kpru
- 2 dl smetany
- 2,5 dl mléka
- 2 lžíce másla
- 3 lžíce hladké mouky
- ocet
- sůl
- cukr krupice
- voda bebo vývar
Způsob přípravy
Koprovka neboli Koprová omáčka je česká klasika. Někdo ji nemusí, někdo ji miluje. Pokud ji připravíme jen s vejci uvařenými natvrdo, můžeme ji zařadit mezi vynikající vegetariánská jídla. Čerstvý kopr nasekáme na drobnější kousky. V kastrolu si z másla a mouky usmažíme světlou jíšku.
Když je hotová, zalijeme ji vývarem a mlékem , důkladně promícháme a necháme povařit asi 25 minut. Po této době přilijeme smetanu, přidáme nasekaný kopr, dochutíme solí, cukrem a octem a už jen krátce povaříme. Koprovou omáčku můžeme podávat s knedlíkem ale i s vařenými brambory.