Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním recept ...
Tématické fráze: uzení ryb uzeny kapr postup uzeni uzeni kapra jak vyudit kapra jak udit kapra uzené ryby jak naložit ryby na uzení domácí uzení ryb naložení kapra na uzení jak udit ryby jak naložit kapra a vyudit konzervace uzených ryb uzený kapr v oleji uzené ryby v oleji jak uchovat uzené ryby re
Podobné recepty jako Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním ...
Kapr po uzenářsku recept
Tématické fráze: jak naložit kapra nakládání kapra příprava kapra recepty na přípravu kapra jak udit kapra nakládání špeku na uzení jak naložit špek na uzení udime kapra jak nalozit spek kapr na uzení kapr na špeku jak na to uzený kapr kapr filety udit kapra recept na přípravu kapra jak udit špek na
Podobné recepty jako Kapr po uzenářsku
Domácí uzený kapr recept
Vyjmeme koření, důkladně osušíme a upevníme na potravinový provázek. Udírnu roztopíme na 60 °C , vložíme vyvázané kapry a zvolna udíme přibližně 8 až 9 hodin. Teplotu udržujeme mezi 40 - 60 °C. Hotové kapry zbavíme provázků, přendáme je na tác a podáváme s pečivem a zeleninovými saláty.
Podobné recepty jako Domácí uzený kapr
Vánoční kapr v marinádě recept
Kapra opláchneme, osušíme a pokapeme citronem. Z jogurtu, vajec, pepře a hořčice umícháme marinádu do které kapříka naložíme cca na 24 hodin. Kapr se zbaví nepříjemné bahenní pachuti, kterou některé větší kousky mají, a i obalování je snazší.
Podobné recepty jako Vánoční kapr v marinádě
Nakládaný bůček Pantůček recept
Tématické fráze: nakladani masa na uzeni nakládání bůčku na uzení vařený bůček nakládání bůčku bůček nakládání masa na gril uzení bůčku recept recepty bůček bůček v alobalu buček vařený jak udit bůček udíme bůček recept na uzení bůčku nalozeny bucek uzení masa nakládání uzení bůčku postup ...
Podobné recepty jako Nakládaný bůček Pantůček
Matesy v oleji recept
Ryby nasolíme jako na uzení, můžeme mírně přesolit. Necháme 3 dny nasolené. Po 3 dnech ryby opláchneme a zalijeme je octem tak, aby byly ponořené, necháme opět uležet 3 dny. Poté ryby dvakrát opláchneme vodou, stáhneme kůži a naskládáme do sklenice. Matesy prokládáme nakrájenou cibulí, bobkovým list
Podobné recepty jako Matesy v oleji
Doma uzená makrela recept
Toto uzení ryb doporučuje pan M. Štěpnička ve svých rybích kuchařkách a my už to tak děláme roky. Pokud makrel vyudíme více, jde z jejich masa udělat fantastický svačinový salát. ("To bílé", co je na některých fotkách k zahlédnutí v udírně, je fileta pangase, kterou chtěl manžel ochutnat uzenou.)
Podobné recepty jako Doma uzená makrela
Svíčková od babičky recept
Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájíme na kostky. Omyté maso dáme do hrnce (volíme co nejmenší, aby maso v něm bylo na těsno) a zasypeme nakrájenou zeleninou. Uvaříme si nálev z vody, soli, octa, koření a horkým nálevem zalijeme obsah v hrnci. Necháme volně vychladnout, přiklopíme a dáme do chladna
Podobné recepty jako Svíčková od babičky
Domácí slanina recept
Na samotne uzeni zabalim spalicky do peciciho papiru a omotam motouzem. Bali se to do rulicky jak ,,rohlik na svacinu" jen se neuzaviraji konce. Ty nechate otevrene. Kdyz se.mi to podari dodam foto. A teplotu na uzeni 55 az 75 stupnu, doba 5 az 7 hodin. Odpovědět
Podobné recepty jako Domácí slanina
Uzené maso
Maso na uzení naložíme na tři týdny do česnekového láku (česnek, sůl, sanitrová směs, převařená voda, studená). Na 1 kg masa počítáme 15-20 g soli. Nálev musíme též osolit, aby byl jemně slaný. Nasolené a očesnekované maso dáme do kamenného hrnce a zalejeme vodou, zatížíme např. čistým kamenem. Maso
Podobné recepty jako Uzené maso
Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA recept
Tématické fráze: uzeni bučku jak naložit bůček na uzení naložení bůčku na uzení domaci uzeny bucek recept na domácí uzený bůček doba uzení bůčku uzený bůček gril lokomotiva diskuze uzení masa v domácích udírnách uzený bůček recept udíme buček domácí udírny a uzení bucek na uzeni uzeni v lokomotyve j
Podobné recepty jako Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA
Mé domácí uzené recept
Agát je také velmi dobrý. A co se týká kyselosti nemám zkušenost. Nikdy se mi to nestalo, ale problém bych viděla spíš v tom láku, než v způsobu uzení. Já lák nepoužívám, nakládám vždy na sucho. Nějak se mi nelíbí maso máčet. Ale to je zřejmě o zvyku. Zkus vyzkoušet ten můj způsob nakládání a uvidíš
Podobné recepty jako Mé domácí uzené
Nakládané ryby na kyselo
Porce ryb naskládáme na těsno do větší sklenice (cca 1/5 l od okurek), proložíme vařenou zeleninou z nálevu a zalijeme studeným nálevem po okraj sklenice. 5. Uzavřenou sklenici necháme na chladném místě a po 10-14 dnech, kosti změknou a lze rybu konzumovat. ...
Podobné recepty jako Nakládané ryby na kyselo
Domácí klobásy podle Hynka recept
Tak 1kg pomelete do prátu. Sůl na nasolení masa je už uvedena v rozpisu. Všeobecně platí, že na 1kg masa by mělo přijít 20g soli jak na klobásy, tak i na nakládání masa na uzení, Ale tím vás nebudu plést. Koření rozmíchám ve vodě, potom s prátem a nakonec postupně přidávám ostatní maso. Toto je nejs
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka
Kapr na grilu recept
Kapra poprášíme směsí mouky a papriky z obou stran. Kapra pečeme na grilu napřed kůži dolů (orientačně 5 - 8 minut), otočíme a dopečeme podle chuti. Dobu grilování neuvádím, protože každý má jiný gril. Kapra na grilu podáváme s bramborovou přílohou nebo krajícem čerstvého chleba.
Podobné recepty jako Kapr na grilu
Pomazánka z uzeného kapra recept
Tématické fráze: uzený kapr rybí pomazánka z kapra uzený kapr recept uzený kapr recepty paštika z kapra ribi pomazánka kapr pomazanka recepty uzený kapr recept uzený kapr rybi salat z uzeneho kapra uzeny kapr v receptech rybi pomazanka s kapra uzeni kapra paštika z uzených kaprů recepty na uzené kap
Podobné recepty jako Pomazánka z uzeného kapra
Kuře v komíně recept
Tématické fráze: jak udit kure jak vyudit kuře uzení kuřete uzení kuřat udime kure kure do udirny kuře z udírny jak udit kurata jak doma vyudit kuře kuře v udírně udírny plechové jak se udí kuře udit kuře recepty do udírny lák na uzení kuřete nálev na uzené kuře recept na uzení kuřat priprava kurete
Podobné recepty jako Kuře v komíně
Domácí uzené na polský způsob recept
Na jeden kilogram masa dáme 4 dkg rychlosoli, zamícháme a zalijeme maso tak, aby bylo ponořené a necháme 4 až 5 dnů v chladu. Maso v den uzení se vytáhne z vody, nechá se okapat, osušit a vloží se do vyhřáté udírny a udí se dle potřeby.
Podobné recepty jako Domácí uzené na polský způsob
Kapr v jogurtu
Kapra nakrájíme na porce. Vysušíme hadříkem a osolíme. Do misky dáme jogurt a kapra do něj na 24 hodin naložíme. Druhý den ho vyjmeme a obalíme ve
Podobné recepty jako Kapr v jogurtu
Uzený tolstolobik recept
Tolstolobika nakrájíme na podkovy, uložíme do vhodné nádoby, zalijeme převařenou vodou, ve které jsme dobře rozmíchali odváženou sůl a necháme den odležet. Před uzením každou rybí podkovu napíchneme na hák a všechny najednou je vložíme do vyhřáté udírny. Udíme horkým kouřem, dřevo použijeme tvrdé, b
Podobné recepty jako Uzený tolstolobik
Rybí závitky na kyselo recept
File umyjeme, osusime a nakrajime na silnejsi pruhy. Cibuli nakrajime na pulkolecka, mrkev a porek na nudlicky. Na pruhy file rozlozime kysane zeli, na nej cibuli, mrkev, porek. Pak file zavineme a pevne spichneme paratkem. K varu privedeme asi 1 litr vody, pridame bobkovy list, sul, cukr, ocet, kul
Podobné recepty jako Rybí závitky na kyselo
Nakládaná svíčková na smetaně recept
Vše přelijeme rozpuštěným máslem a dáme do chladničky odležet na jeden nebo dva dny. Maso bude potom měkčí a lahodnější. Celý hrnec potom dáme na plotnu a maso i se zeleninou osmahneme. Podlijeme vývarem nebo vodou a pod pokličku dusíme. Když nám svíčková změkne, vyndáme ji a naporcujeme na plátky.
Podobné recepty jako Nakládaná svíčková na smetaně
Čabajská klobása Csabai kolbász recept
Paja: Dusičnan se sám postupně přeměňuje na dusitan a je zcela jedno, co z těchto dvou dobrot použijete. U dusitanů- což je třeba Praganda, se ale tím, že už to rovnou dusitan je, výrazně zkracuje doba nakládání.
Podobné recepty jako Čabajská klobása Csabai kolbász
Vynikající marináda nejen na gril
Marináda je směs koření, oleje, bylinek a dalších přísad používaná k nakládání masa, případně zeleniny nebo sýrů. Aby tyto suroviny získaly z marinády tu správnou chuť, je dobré nechat je naložené několik hodin, ideálně přes noc.
Podobné recepty jako Vynikající marináda nejen na gril
Rybí salát (cejn, kapr) recept
Tématické fráze: rybí salát rybí salát recept recept na rybí salát salát z kapra jak udělat rybí salát ryby salat recepty ryby salat recept rybí salát rybí salát recepty salát z ryb recepty na rybí salát jak se dela rybi salat cejn recepty recepty z cejna recepty rybi salat kapr salát rybi salaty ry
Podobné recepty jako Rybí salát (cejn, kapr)
Domácí klobásy recept
Podle spotřeby,na chuť 30min 90stupňů+3h na 60,jinak čím chladnější dým tím dýl,2 dny na 60 vydrží 1-2 měsíce,ale týden až dva uzení na max 20 stupňů vydrží v suchém špajzu i rok :þ))) asi ne že?A nebo 2 dny v hustém,ale studeném dýmu a pak zavařit,nejlepší jsem jedl z kozla při večerní procházce Lo
Podobné recepty jako Domácí klobásy
Uzené maso recept
Tématické fráze: uzené maso recepty uzené maso recept jak dlouho varit uzene maso recepty z uzeného masa uzené maso priprava uzeneho masa jak vařit uzené maso vaření uzeného masa jak uvařit uzené maso vařené uzené maso recepty co uvařit z uzeného masa recepty uzené maso jak dlouho varit uzene přípra
Podobné recepty jako Uzené maso
Sele na rožni recept
Koncentrace soli v láku je stejná jako při nakládání masa na uzení. Tj. 2 dkg na 1kg masa. Břišní dutinu a celé sele potřeme směsí česneku a soli. Potom ho zabalíme do čistého ubrusu a uložíme do nádoby nebo vaničky. Takto připravené sele zalejeme zbytkem láku a převařenou vodou. Nádobu umístíme asi
Podobné recepty jako Sele na rožni
Domácí uzená makrela recept
Tématické fráze: jak naložit makrely na uzení jak naložit makrelu na uzení nalozeni makrely na uzeni nálev na makrely uzení makrel uzená makrela nálev na makrelu nalev na uzeny makreky uzena makrela recepty jak udit makrely recept uzená makrela uzená makrela recept nálev na uzené makrely jak naložit
Podobné recepty jako Domácí uzená makrela
Bůček na čínsky způsob recept
Tématické fráze: nakládání masa na uzení nakládání a uzení masa nakládání masa na gril nakládání masa na čínu bůček čína z bůčku recepty na cholesterol nakládání uzeného masa nakládání bůčku bůček na asijský způsob nakládání vepřového masa na uzení jak upravit buček bezcholesterolové recepty recept
Podobné recepty jako Bůček na čínsky způsob
Domácí sušená pančeta podle slovenského redaktora Milana ...
Nejhorší je to čekání a ta zvědavost, jak to dopadne A protože jsem člověk zvědavý, prosím, můžete mne napsat, proč nakládáte kapra do soli? Já ho nakládám do soli, když potřebuji, aby maso zpevnilo a bylo pak vhodné na výrobu domácích rybích lahůdek. Ale to nakládám jen na několik hodin.
Podobné recepty jako Domácí sušená pančeta podle slovenského redaktora Milana ...
Přírodní vepřová kýta recept
Jani máš pravdu praganda se používá při uzení, ale i při nakládání masa na různé typy klobás, salámů a podobně, já jí používám jen pokud maso nakládám na delší dobu, třeba právě plátky, pokud dělám marinované koleno, tak jej napíchám, ale to si dělám roztok, ve středu jsem dělala svíčkovou z králika
Podobné recepty jako Přírodní vepřová kýta
Rybí salát l recept
Do lázně vložíme ryby (filety) asi na 10 minut. Poté očistíme zlehka nožem a omyjeme, necháme okapat. Nasolíme a dáme do misky a necháme v lednici uležet asi 3 dny, poté omyjeme a necháme okapat. Klademe do misky prokládáme kořením a zalejeme nálevem. Přiklopíme talířem, stlačíme aby tam nebyl vzduc
Podobné recepty jako Rybí salát l
Základní nálev na hovězí maso recept
Tématické fráze: nalozeni masa na svickovou jak naložit svíčkovou nakládání hovězího masa naložení hovězího masa na svíčkovou jak nalozit maso na svickovou naložení hovězího masa nálev k naložení svíčkové jak nalozit maso recepty z hovězího masa zavařování hovězího masa jak naložit utopence jak nalo
Podobné recepty jako Základní nálev na hovězí maso
Segedín z naloženého bůčku
Pane Petře,nechtěl jsem a ani bych si nedovolil kritizovat váš recept.Opravdu mi šlo jen o to,zjistit důvod nakládání bůčku.Maso na uzení si nakládám také(mimochodem já ho nakládám nasucho a dávám 3 dkg soli na 1 kg masa),takže příště si z jednoho kousku určitě udělám segedín.
Podobné recepty jako Segedín z naloženého bůčku