Slané preclíky z tvarohového těsta recept
Slané preclíky z tvarohového těsta se hodí k vínu nebo pivu. Jsou jednoduché a určitě vám doma dlouho nevydrží.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g jemného tvarohu
- 150 g másla
- 150 g Hery
- 300 g hladké mouky
- 1 vejce
- hrubozrnná sůl
- kmín
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Máslo utřeme s Herou, tvarohem a nakonec s moukou. Uhněteme hladké těsto, které uložíme na hodinu do chladna.
Na pomoučeném vále vyválíme z těsta válečky o průměru asi 4 mm, nakrájíme je podle toho, jak chceme mít velké preclíky. Každý váleček stočíme do tvaru preclíku, nebo jen do kruhu a spojíme pevně konce. Preclíky položíme na plech vymazaný olejem, potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme hrubou solí a kmínem.
V předehřáté troubě preclíky upečeme dozlatova.