Vepřový bůček pečený s červenou cibulí recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření4 minPočet porcí4 porce

Vepřový bůček pečený v troubě s červenou cibulí, třeba jen s čerstvým chlebem, je pochoutka pro labužníky. Můžete přidat i kysanou zeleninu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1,5 kg bůčku s kůží a s kostí
  • 1 velká červená cibule
  • hrubší sůl
  • mletý kmín
  • olivový olej
  • vývar nebo voda


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 220 stupňů. Bůček v pokojové teplotě připravíme na pečení. Kůži lehce , abychom neřízli do masa, nařežeme do mřížky. Maso pak potřeme směsí ze soli a kmínu.

Nařezanou kůži potřeme olejem a posypeme zbytkem směsi. Cibuli nakrájíme na hrubší kolečka a rozložíme ji do pekáče. Na cibuli položíme připravený bůček kůží nahoru.

V předehřáté troubě maso pečeme asi 3/4 hodiny. Pak teplotu trouby snížíme na 170 stupňů, podlijeme vývarem a zvolna pečeme další 2,5 až 3 hodiny.

Po této době by maso mělo být měkké, odpadávat od kostí a kůže křupavá. Pokud to tak není, pokračujte v pečení ještě asi 20 minut, při teplotě 220 stupňů.

Po vyndání z trouby bůček 10 minut necháme stát zakrytý alobalem a pak ho můžeme nakrájet. Podáváme s pečenou cibulí, hořčicí a chlebem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vepřový bůček pečený s červenou cibulí recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřový bůček pečený červenou cibulí .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřový bůček pečený s červenou cibulí

Kde najít informace



×