Domácí jahodová vodka recept
Domácí jahodová vodka vám vydrží v lednici velmi dlouho. Můžete ji tak později použít k přípravě různých koktejlů nebo třeba k dochucení letních zmrzlinových pohárů.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 hrnky oloupaných a pokrájených jahod
- 2,5 hrnku vodky
- 3 lístečky čerstvé bazalky
- litrová sklenice s uzávěrem
Způsob přípravy
Domácí jahodová vodka vám vydrží v lednici velmi dlouho. Můžete ji tak později použít k přípravě různých koktejlů nebo třeba k dochucení letních zmrzlinových pohárů. Jahody opatrně okrájíme a tak je zbavíme semen. Naskládáme je do skleněné nádoby, mezi ně vložíme lístky bazalky a zalijeme kvalitní vodkou tak, aby bylo ovoce i bylinky pod hladinou.
Sklenici uzavřeme, protřepeme a skladujeme na suchém a chladném místě nejméně 5 dní. Pak vodku z jahod slijeme a použijeme ji do dalších receptů.