Žitný chleba recept
Postup přípravy receptu. K rozkvasu z předešlého dne přidáme zbylé suroviny a krátce, ale dobře promícháme. Necháme v teple místnosti 2-2,5 hodiny kynout, pak těsto stěrkou vyškrábneme na naolejovanou desku stolu.
Podobné recepty jako Žitný chleba
Domácí kmínový chleba recept
Na obrázek tohoto chleba jsem narazila na internetu náhodou. Nikdy jsem chleba nepekla, ale vypadá na fotce nádherně, tak jsem se do toho pustila. Ale potvrdilo se rčení, není všechno zlato, co se třpytí. Chleba se mi opravdu povedl, nádherně vykynul, vzhledově nádherný. Dodržela jsem postup do punt
Podobné recepty jako Domácí kmínový chleba
Výborný domácí chléb z žitného kvásku
Do vysoké nádoby si nasypeme žitnou chlebovou mouku a přidáme žitný kvásek. Zalijeme vlažnou vodou a důkladně zpracujeme. Nyní odložíme do druhého dne (na cca 12 hod). Těsto nám pěkně vykyne.
Podobné recepty jako Výborný domácí chléb z žitného kvásku
Domácí chleba z žitné mouky
Než dáme chleba do trouby, potřeme ho vodou se solí. Pak ho necháme 10 minut péct na nejvyšší stupeň a po 10 minutách troubu snížíme na zhruba 180 stupňů a pečeme zhruba 50-60 minut, dokud se na chlebu neudělá kůrka. Dá to sice práci, ale máte záruku domácího chleba. Dobrou chuť.
Podobné recepty jako Domácí chleba z žitné mouky
Domácí žitný chléb z pekárny recept
Postup přípravy. Všechny uvedené suroviny (tekuté i sypké) dáme do domácí pekárny. Přidáme i koření. Zapneme na základní program a čekáme, až se chleba upeče.
Podobné recepty jako Domácí žitný chléb z pekárny
Žitný chléb recept
Potom přidáme zbylou vodu s octem a solí, vypracujeme těsto a na teplém místě necháme kynout asi jednu hodinu. Vykynuté těsto prohněteme na pomoučeném vále, vyformujeme bochník chleba a ten položíme na pomoučený plech.
Podobné recepty jako Žitný chléb
Domácí chleba
Zatím zapnu troubu na 230°, nechám v ní rozehřát hrnec na půl hodiny, pak do něj dám těsto, zasypu kmínem a přikryté poklicí peču° na 230°. Po půl hodině sundám poklici, dopeču 20 minut na 220°, vyklopím na mřížku a chleba je hotový.
Podobné recepty jako Domácí chleba
Staročeský domácí chléb
Kontrola poklepáním na spodek chleba - jestliže zní "dutě" je hotový. Doba pečení bývá 15-30 minut podle velikosti chleba. Peču takhle bílé i celozrnné chleby a jsou super. Pokud nemáte na troubě program s udržením vlhkosti je dobré občas cáknout trochu vody, která se odpaří a prostor trouby zvlhčí,
Podobné recepty jako Staročeský domácí chléb
Domácí chléb pečený v troubě recept
Recept na chléb, který mám ještě od mojí maminky. Když se chléb vytáhne z trouby, krásně voní a připomíná mi mé dětství. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Domácí chléb pečený v troubě
Domácí chleba recept
Postup přípravy. Mouku, sůl, cukr, kmín, vodu, mléko a droždí smícháme a necháme kynout zhruba hodinu. Až nám těsto vykyne, připravíme si nádobu na pečení, do které dáme na dno jenom mouku (žádný olej).
Podobné recepty jako Domácí chleba
Chléb z žitného kvásku recept
Pak jej rozdělíme na dvě části, z každé vytvarujeme bochník chleba a v ošatce necháme zase asi hodinu kynout. Před vložením chleba si nahřejeme elektrickou troubu na 250-300°C a dáme do ní dva prázdný plechy.
Podobné recepty jako Chléb z žitného kvásku
Žitno-pšeničný chléb z domácí pekárny recept
Dlouho jsem pátrala po receptu na ten nejobyčejnější chleba, který by se dal jíst s tlačenkou i s marmeládou. Prostě ten náš, český. Tady je! Recept pro domácí pekárny. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Žitno-pšeničný chléb z domácí pekárny
Bramborovo-pšenično-žitný chleba / kváskový / recept
Suroviny 300 g žitného kvasu (smícháme lžíci až dvě lžíce žitného kvásku, který uchováváme v lednici se 170 ml vody 170 g žitné mouky a necháme min 6-12 hodin rozkvasit při pokojové teplotě, 2 lžíce vzniklého kvasu odebereme a dáme zpět do lednice na další použití a zbytek použijeme na pečení chleba
Podobné recepty jako Bramborovo-pšenično-žitný chleba / kváskový /
Žitný kvásek na pečení chleba startér podle Petera Reinharta ...
Založení kvásku je základem pečení dobrého domácího kváskového chleba bez droždí. Kvásek podle receptu Petera Reinharta, vynikajícího amerického pekaře, autora kuchařek a pedagoga uznávaného po celém světě. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Žitný kvásek na pečení chleba startér podle Petera Reinharta ...
Žitný chléb z domácí pekárny recept
Hedwika: omlouvám se, tohle jsem přehlédla - původně jsem nakoukla s očekáváním celožitného chleba z DP, ze kterého se nakonec vyklubal chléb pšenično-žitný....na pěkné, "jedlé" a světlé fotce jsem si všimla "uší" chlebíka, proto jsem psala o tom droždí.....a dál jsem nečetla.
Podobné recepty jako Žitný chléb z domácí pekárny
Kvásek z žitné mouky recept
Koupila jsem v pekárně balíček , ve kterém je již připravený žitný kvásek. Je to ve folii, vypadá to jako pastelína. Teď ale nevím co s tím, protože je to dost husté, nevím kolik toho mám dát do těsta. Zatím jsem pekla chleba jen z droždí a chtěla jsem zkusit i kváskový. Poradí mi někdo? děkuji za o
Podobné recepty jako Kvásek z žitné mouky
Žitno-pšeničný chléb II. recept
Chleba jsem dnes upekla.Nepropadl se a je opravdu výborný,ještě nestačil ani pořádně vychladnout a už je ho jen půlka. Za recept děkuji a přeji krásný den,Martina. Za recept děkuji a přeji krásný den,Martina.
Podobné recepty jako Žitno-pšeničný chléb II.
Pšenično-žitný chleba z mísy recept
Poznámka. Vsadíme do částečně předehřáté trouby - poprvé jsem i s mísou dala péct do trouby vyhřáté, chleba se nestejnoměrně zahříval (na vrchní kůrku působila shora vyhřátá trouba, zespodu se začal péct později - bránila mu v tom studená mísa) a pod vrchní kůrkou pak byla v upečeném chlebu díra.
Podobné recepty jako Pšenično-žitný chleba z mísy
Žitný celozrnný kváskový chléb recept
Dobrý den, také nemám formu na chleba, peču už druhým rokem v malém pekáčku až teď jsem se odhodlala vyzkoušet jiný recept na chlebík, první mě velice překvapilo, že v receptu není olej, a také žitná mouka obyč, ne chlebová, ale to už vyzkouším příště s chlebovou, chleba je opravdu dobrý, je více mo
Podobné recepty jako Žitný celozrnný kváskový chléb
Špaldovo-žitný chléb recept
Poznámka. Díky špaldové mouce má chleba výraznou chlebovou vůni, krásně popraskanou kůrku a je vláčný. Špalda má vysokou nutriční hodnotu a je výjimečná svým složením: má vysoký podíl bílkovin, tuku s vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin, sacharidů, minerálů a vitamínů skupiny B a neobsahuj
Podobné recepty jako Špaldovo-žitný chléb
Domácí chléb z celozrnné mouky recept
Recept na upečení chutného chleba doma v troubě. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Domácí chléb z celozrnné mouky
Kominíček (žitný celozrnný chleba) recept
Postup přípravy receptu. Nejprve občerstvíme kvásek (suroviny smícháme a zakryté necháme asi 10-12 hodin v teple kvasit), pak umícháme rozkvas - všechny suroviny na rozkvas (včetně občerstveného kvásku) dobře promícháme a necháme v teple místnosti dobře prokvasit (cca 2-3 hodiny).
Podobné recepty jako Kominíček (žitný celozrnný chleba)
Kvásek k pečení domácího chleba recept
Peču chleba styl francouzský, kůrka jenom stupen 1 a gramáž do 750g, po vyklopení překryju zlehka čistou utěkou, po vychladnutí odkryju a celý chleba nakrájím na elketrickém kráječi.+-jak komu co vyhovuje.
Podobné recepty jako Kvásek k pečení domácího chleba
Kváskový žitný chléb recept
Solí doporučuji nešetřit, můj chleba byl ve výsledku dost málo slaný. Vzniklé těsto pořádně prohněteme a ještě umístíme aspoň na dvě hodiny někam do tepla kynout. Nakonec vytvarujeme bochník, potřeme vodou, případně posypeme semínky a dáme péct.
Podobné recepty jako Kváskový žitný chléb
Pšenično žitný chléb recept
Do pekárny vložíme vše tekuté a zasypeme sypkými surovinami. Nakonec přijde droždí. Pekárnu nastavíme na program základní, stupeň opečení tmavý.
Podobné recepty jako Pšenično žitný chléb
Domácí chléb pšenično žitný recept
Před koncem kynutí předehřejeme troubu na 250°C. Vložíme pekáč se dvěma bochníky, které jsme potřeli vodou a posypali kmínem, sezamem, lněným semínkem nebo slunečnicovým semínkem (záleží na vás).
Podobné recepty jako Domácí chléb pšenično žitný
Žitný chléb recept
Tématické fráze: žitný chléb recept rozkvas recept na žitný chléb žitný chléb do formy rozkvas na chleba zitny chleba žitný chléb zitny rozkvas domaci chleb rozkvas recepty žitný chléb chlebový rozkvas zitny chleb top recept bez rozkvasu žitný pita chleba co je rozkvas domácí žitný chleba do formy r
Podobné recepty jako Žitný chléb
Kvasový žitný chléb
Do mísy vsypte zárodečnou žitnou drobenku a žitnou mouku, přilijte 700 ml vlažné vody a ručním šlehačem rozšlehejte na kompaktní kaši.
Podobné recepty jako Kvasový žitný chléb
Žitný chleba s nasladovaným šrotem recept
Poznámka. Tím, že se šrot spaří a několik hodin udržuje v teple, začnou v něm pracovat enzymy – rozloží část škrobu na jednodušši cukry - schválně zkuste nasladovaný šrot ochutnat.
Podobné recepty jako Žitný chleba s nasladovaným šrotem
Pšenično-žitný chléb („prvňáček”) recept
Rozehřejeme troubu na 230-250°C (podle možností). Úplně dolů dáme starý plech, na který nalijeme 200 ml vody a na nejnižší možnou pozici dáme rozpálit plech, na který budeme sázet chléb. Pokud máte strach, že se při pečení chleba rozplácne, můžete ho upéct v nádobě, která vám zajistí tvar.
Podobné recepty jako Pšenično-žitný chléb („prvňáček”)
Pšenično-žitný chleba se semínky recept
Vykynutý chleba vykulíme na rovný plech s pečící fólií, ometeme mouku, svrchu nařízneme, rozprašovačem ho celý orosíme a i s fólií sešoupneme z plechu rovnou do trouby na rozehřátou podložku a upečeme v dobře vyhřáté troubě (220°C/45-50 minut).
Podobné recepty jako Pšenično-žitný chleba se semínky
Domácí chleba bez hnětení v 2.0 (s droždím nebo kváskem) recept ...
Tady je lety odzkoušený recept na pravý pšenično-žitný kváskový chleba.Ten co se pekl v každém selskem stavení a já ho mám po své prababičce.
Podobné recepty jako Domácí chleba bez hnětení v 2.0 (s droždím nebo kváskem) ...
Dědův pšenično-žitný chléb recept
Poznámka. Recept jsem našla na obalu mouky a jelikož byl super, dávám ho sem také, sice nevím, jestli už tady takový není, něco jsem prohledala a nenašla...tak snad ne.
Podobné recepty jako Dědův pšenično-žitný chléb
Pšenično žitný chléb III. recept
Jendo, moéc krásný chlebíček a to pivko v tom, to musí být dobrééééé Jenže, jak koukám na ty mouky, mám dojem, že jsem horko těžko sehnala tady tu pšeničnou hladkou chlebovou, co to je celozrnná, střední, to vůbec netuším. Myslíš, že se dá použít i jiná mouka tady na ten chleba?
Podobné recepty jako Pšenično žitný chléb III.
Lehounký pšenično-žitný chleba recept
Poznámka. Žitná mouka špatně kyne, ale tenhle chlebík je pórovitý, poměrně hodně nadýchaný (ale žádná buchetka), docela tmavý, krásně voní a je výborný i na druhý den.
Podobné recepty jako Lehounký pšenično-žitný chleba
Domácí žitný chléb z pekárny recept
Konečně jsem začala používat pekárnu.Vyzkoušela jsem různé recepty na chleba,ale nikdy nic moc.Tenhle je vynikající a vlastně už ani chleba nekupujeme.Peču přesně podle receptu,jen je pravda,že soli stačí max.2 lžičky.
Podobné recepty jako Domácí žitný chléb z pekárny