Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žitný chleba

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

17. 2. 2016 19:32

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie7 985 kJ / 1 908 kcal
Bílkoviny53,94 g
Tuky9,23 g
Vláknina41,21 g
Cholesterol 6 mg
Sodík 6,49 g
Sůl16,00 g
Sacharidy381,78 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pekárnománie http://www.pekarnomanie.cz

Recept asi jako první nabídla na fb M.Skalická Dušátková, jen zadělávala čistou vodou, bez podmáslí. Mám pocit, že s podmáslím je chleba chutnější.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dajda Dajda

5. 1. 2018 09:50

magdalenka: :yes::yes:

Dajda Dajda

5. 1. 2018 09:18

Ivusa: Zkuste ho vypěstovat sama - návod získáte, když si dáte do hledáčku výraz Založení žitného kvásku. Nebo začněte zcela jednoduše krmit kvásek, který od někoho získáte, žitnou moukou. Tak jsem to udělala já. Mouky někdy střídám a nic se neděje, v chlebu přece také mísím žitnou a pšeničnou mouku, zatím nic nenapovídá tomu, že by to nešlo udělat.

Ivusa Ivusa

4. 1. 2018 17:21

Nikdy jsem nepekla chleba,ale musím se naučit...přítel nesmí pšenici a tak se zeptám.:Kde seženu kvásek žitný????

cathleen cathleen

16. 3. 2016 10:36

Hana Benešová: jak si představím -úspěch žádný- ? Chleby nekynou, zdrcnou se nebo....:-?

Hana Benešová

16. 3. 2016 10:28

Snažím se péci již 3 až 5 roků chleba který by mi chutnal ale nikdy se mi to nepovedlo byť jsem navštívila kurzy pečení v mlýnech a nakoupila fůru směsí a muk ale ú:-))spěch žádný, ak tento zkusím a dám vědět Díky

Anděla Králová

3. 3. 2016 23:16

Peču podobný chléb, na první kynutí v míse dávám jen žitnou mouku, na druhé kynutí dávám pšeničnou a to chleba nechávám kynout na utěrce v ošatce. Aby se nepřichytil, mám utěrku pomoučenou žitnou moukou - nesmí to být pšeničná. Chleba je výborný, výhoda je, že ho můžu krájet dřív.

Věra

25. 2. 2016 11:08

Super, návod vyzkouším, peču také, ale s podmáslím jsem nezkoušela.
Mám je problém s tou ošatkou - 3x se mi povede vyklopit na plech a pak zase se mi v ošatce spodek přichytí a odtrhne se. Dobrý nápad s tou utěrkou, ale zase nebudou na chlebu ty krásné vroubky.
Nemáte někdo zkušenost jak dostat chleba z ošatky, samozřejmě dobře vysypat, to dělám, ale je to jak sázka. Nevím kdy se mi přilepí.
Díky předem za info.;-)

mysulka mysulka

18. 2. 2016 19:56

Krásný chlebík :yes::yes:.

cathleen cathleen

18. 2. 2016 09:09

Děkuji za zájem:-8 třeba ho někdy vyzkoušíte:-)) Práce moc nedá, jen se lepí - tady naštěstí pomůže ten olej a moukou vysypaná utěrka;-)

Bibinka Bibinka

17. 2. 2016 21:30

Ivi, dobrý a parádní chlebík a 5.bod :yes:

zizala zizala (moderátorka)

17. 2. 2016 20:54

Jen se zahryznout :-p:yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

17. 2. 2016 20:40

To je pěkný chlebíček,ten by mi chutnal:-pmám ráda když má chlebík hezky póry a ten je přesně podle mého gusta:-p;-):-p:yes:+

Anna Kocikova Anna Kocikova

17. 2. 2016 20:02

Chleba vypadá velice hezky:-K:-p:yes:
Já bych to čekání asi tak dlouho nevydržela:-8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zitny chleb zitny chleb recept žitný chleba žitný chleba recept recept na zitny chleb recept na žitny chleba recept žitný chléb recept žitný chleba zitny chleba recepty žitny chleb recepty top recepty chleba žitný chléb a zdraví nejlepší žitný chléb žitný kvásek recept recept na chleba jak upéci žitný chléb recepty žitný chléb žitný chléb založení žitného kvásku žitný chléb top recept

Suroviny: kvas žitný, voda, mouka žitná chlebová, mouka žitná chlebová, podmáslí, sůl, kmín celý

TopRecepty.cz

Žitný chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/olQL