Bazalková limonáda recept
Postup přípravy receptu. Bazalku dáme do hrnce spolu s cukrem a 120 ml vody. Svaříme na jemný sirup a necháme vychladnout. Bazalku vyjmeme, přidáme citronovou šťávu a sifon. Vychladíme.
Podobné recepty jako Bazalková limonáda
Domácí levandulová limonáda recept
Postup přípravy receptu. Smíchat 0,25l vody, cukr a levanduli, přivést k varu a vařit 2 min. Odstavit, nechat zcela vychladnout, scedit. Vzniklý sirup smíchat s litrem vody a citronovou šťávou (příp. znovu scedit). Podávat s plátky citronu, čerstvým květem levandule a ledem.
Podobné recepty jako Domácí levandulová limonáda
Citronová limonáda
Citronová limonáda s příchutí hroznového vína je kombinací osvěžujících chutí. Podávejte s ledem, vychlazené a je-li to možné, ozdobte nápoje čerstvým letním ovocem.. Vwe velkém džbánu smícháme citronovou šťávu, cukr a šťávu z bílých hroznů. Mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Nápoj vychla
Podobné recepty jako Citronová limonáda
Perlivá citronová limonáda
Perlivá citronová limonáda chlazená ledem je v horkých letních dnech to pravé osvěžení. Šumivý nápoj připravíme snadno a z běžně dostupných surovin. V hrnci ohřejeme vodu a cukr v ní rozpustíme. Pak přidáme proužky citronové kůry a přivedeme k varu. Nyní odkryté zvolna vaříme asi 10 minut.
Podobné recepty jako Perlivá citronová limonáda
Bezinková limonáda
Bezinková limonáda - recept: Květy namočíme do vody na 24 hodin, přecedíme, zamícháme do toho cukr, kyselinu citronovou a necháme 4-5 dnů při pokojové teplotě. Vyzkoušíme na chuť, Vyzkoušíme na chuť,
Podobné recepty jako Bezinková limonáda
Zázvorová limonáda s medem a citronem
Zázvorová limonáda s medem a citronem je velmi zdravý nápoj, který se hodí hlavně v období chřipek a při nachlazení. Doma ho připravíme snadno a v ledničce nám nějakou dobu vydrží. Podáváme vychlazený. Do hrnce dáme 750 ml vody, přivedeme k varu, pak odstavíme z plotny, přidáme med a mícháme, dokud
Podobné recepty jako Zázvorová limonáda s medem a citronem
Skotská limonáda recept
Cukrový sirup vytvoříme následujícím způsobem: smícháme 100 g krystalového cukru v 1 dl studené vody a pomalu přivedeme do varu. Necháme vychladnout a ihned spotřebujeme nebo uchováme v chladu. Do sklenky s ledem nalijeme citronovou šťávu, cukrový sirup a whisky. Doplníme sodou a lehce promícháme.
Podobné recepty jako Skotská limonáda
Jablečná limonáda
Jablečná limonáda je lahodný nápoj nejen pro děti. Doplněná ledem a ozdobená plátkem citronu nás osvěží hlavně v horkých dnech. Do džbánu nalijeme jablečný mošt, citronovou šťávu a cukrový sirup. Důkladně vše promícháme dlouhou lžičkou, přidáme perlivou vodu, led a nalijeme do sklenic.
Podobné recepty jako Jablečná limonáda
Limonáda s levandulí
Limonáda s levandulí je osvěžující a aromatický nápoj. Podáváme ji dobře vychlazenou a s ledem. V hrnci přivedeme vodu s cukrem k varu. Když začne vařit, odstavíme z plotny, vhodíme sušené kvítky levandule a necháme odstát asi hodinu. Pak nápoj přecedíme přes sítko a levanduli tím odstraníme. Do náp
Podobné recepty jako Limonáda s levandulí
Čerstvá broskvová limonáda
Čerstvá broskvová limonáda nám všem svou vůní symbolizuje léto. Je to lahodný osvěžující nápoj a podávaný s ledem, zaručeně uhasí naší velkou letní žízeň. Do hrnce nalijeme 2 hrnky vody, nasypeme cukr a přidáme broskve. Vše přivedeme k varu a pak přikryté pokličkou zvolna dusíme asi 7 minut. Potom h
Podobné recepty jako Čerstvá broskvová limonáda
Citronová šťáva recept
Postup přípravy receptu. Citrony omyjeme a nakrájíme na kolečka (vybereme pecky), do skleněné nebo nerezové nádoby,zasypeme kys. citronovou a zalijeme vodou. Necháme 2 dny luhovat, potom přecedíme (nemačkat) a přidáme cukr, mícháme než se cukr rozpustí, nezavařujeme.Nakonec vsypeme 2 sáčky pektogelu
Podobné recepty jako Citronová šťáva
Citronovo-pomerančový koncentrát na výrobu džusu recept ...
50 g kyseliny citronové. Postup přípravy receptu. Citrony a pomeranče dobře umyjeme a nakrájíme je i s kůrou na větší kostky, špičky můžeme odkrojit, dáme do hrnce a zalijeme vodou a vaříme asi 1 hodinu do změknutí ovoce. Rozvařenou směs rozmixujeme tyčovým mixérem na kaši. Přisypeme cukr a kyselinu
Podobné recepty jako Citronovo-pomerančový koncentrát na výrobu džusu ...
Jablečná limonáda recept
30 ml citronové šťávy 100 ml jablečného moštu led 50 ml cukrového sirupu sodovku; Komentáře k receptu Jablečná limonáda. Recepty na jídlo, které jsou podobné receptu na Jablečná limonáda. Rozšířený seznam podobných receptů, jako je recept jablečná limonáda. Může být dobrou alternativou k tomuto rece
Podobné recepty jako Jablečná limonáda
Jahodová limonáda
Jahodová limonáda - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.cz.
Podobné recepty jako Jahodová limonáda
Růžová citronáda
1. Cukr v kastrolu zalijte 1 hrnkem vody a zahřívejte, dokud se kompletně nerozpustí. Nechte vychladit. 2. Cukrový sirup nalijte do velké nádoby, přidejte citronovou šťávu, brusinkový džus a dolijte do 1 litru vodou. Před podáváním dobře vychlaďte a servírujte s ledem a citronem.
Podobné recepty jako Růžová citronáda
Sirup z lipového květu recept
Postup přípravy receptu. Lipový květ omyjeme, přelijeme vroucí vodou a necháme 24 hod. louhovat. Poté přecedíme, (nejlépe přes plátýnko nebo plenku)uvedeme do varu, přidáme kyselinu citronovou, postupně cukr, hřebíčky a vaříme 15 min. Přelijeme do lahví. Uchováváme v chladnu a temnu.
Podobné recepty jako Sirup z lipového květu
Pomerančovo-citronový džus recept
Pomeranče a citrony si vydrbeme kartáčkem do čista, vyndáme jadýrka a nařežeme na hrubé kusy do většího hrnce, mrkev očistíme, nakrájíme a přidáme do hrnce. Zalijeme vodou, aby byly suroviny potopené a vaříme v hrnci tak 2 hodiny, až se vše rozpadá, nebo v tlakovém hrnci 1 hodinu.
Podobné recepty jako Pomerančovo-citronový džus
Bezinkový sirup recept
Postup přípravy receptu. Květy bezinek vytřepeme (bývá tam různá havěť), opláchneme vodou a necháme okapat. Ve vodě (2 l)si rozpustíme cukr, necháme zchladnout a nalijeme na květy. Přidáme šťávu z jednoho citronu a 2 citrony nakrájíme na kolečka a ještě přidáme kyselinu citronovou a necháme 24 hodin
Podobné recepty jako Bezinkový sirup
Rychlá Margot buchta z limonády recept
0,33 l citronové limonády (nebo citronového sirupu se sodovkou) 1 čokoládová tyčinka Margot tuk a mouka na vymazání pekáče. Postup přípravy receptu . Smícháme sypké suroviny, přidáme tekuté a krátce prošleháme - ne moc, aby nám z těsta neutekly bublinky. Do hotového těsta zamícháme nastrouhanou čoko
Podobné recepty jako Rychlá Margot buchta z limonády
Lift recept
Rozmixujeme a přes plátno scedíme. Dáme vařit 8,5 l vody, přidáme cukr a scezenou štávu z citronu a vaříme 15 min. Vše dobře promícháme, nalijeme do flašek a vychladíme. Citrony si nakrájíme na kostičky a dáme dohrnku s 1,5 l vody a kyselinou citronovou a necháme 24 hodiny odležet. Rozmixujeme a pře
Podobné recepty jako Lift
Koprivovy sirup recept
Vodu svaříme s citrony, které dobře umyjeme a nakrájíme na kolečka. Necháme vychladnout a přidáme kopřivy. Promícháme a necháme 24 hodin louhovat. Poté vymačkáme a přecedíme. Přisypeme cukr a kyselinu citronovou a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Nalijeme do lahví a skladujeme v chladu a temnu.
Podobné recepty jako Koprivovy sirup
Bezový sirup recept
25 opláchnutých a okapaných květů černého bezu přelijeme 1,5 l vody, přidáme na kolečka nakrájený citron bez jader. Povaříme, necháme 24 hodin vyluhovat. Šťávu přecedíme přes plátno, přidáme 1 kg cukru a zvolna vaříme do zhoustnutí. Ještě horkým plníme čisté a nahřáté skleničky a uchováváme v chladu
Podobné recepty jako Bezový sirup
Sirup z květů černého bezu recept
Postup přípravy receptu. Květy obereme ze stopek, zalijeme 1,5 litrů převařenou a vychladlou vodou a necháme do druhého dne vyluhovat. Druhý den uvaříme cukerný roztok z 0,5 litrů vody a 1 kg cukru. Necháme vychladit a poté přilijeme šťávu z citrusu.
Podobné recepty jako Sirup z květů černého bezu
Bezinková šťáva z květů recept
Postup přípravy receptu. Květy opláchneme, prosypeme kyselinou citronovou a přidáme citrony (nakrájené na kolečka) a zalijeme převařenou vodou (vychladlou)a necháme 24 h. stát, může se i déle o den, po 24 h.
Podobné recepty jako Bezinková šťáva z květů
Šťáva z květů černého bezu recept
Postup přípravy receptu. Do velké mísy dáme vodu, květy, kyselinu citronovou a citron. Necháme 24 hodin uležet. Druhý den vymačkáme z citronů šťávu a přes plátno přecedíme do většího hrnce, který dáme na plotýnku zahřívat.
Podobné recepty jako Šťáva z květů černého bezu
Bezinkový sirup
Postup přípravy receptu. 1. Do 5 litrové láhve dáme květy, kyselinu, převařenou vodu a necháme 24 hodin stát. Potom přecedíme přes plátno a přidáme cukr, vše promícháme, přikryjeme a necháme dalších 24 hodin stát. Potom vše rozléváme do sklenic, které uložíme na chladné místo.
Podobné recepty jako Bezinkový sirup
Citronový sirup
Z citronů a mandarinek vymačkáme šťávu, kterou přepasírujeme přes plátno nebo cedník, abychom šťávu zbavili dužiny a peciček, které unikly při mačkání. Vlejeme do hrnce, přidáme 1 dcl vody a zahřejeme - nevaříme. Přisypeme cukr, malou lžičku kyseliny citronové a za stálého míchání necháme cukr rozpu
Podobné recepty jako Citronový sirup
Šťáva z plodů černého bezu, pařená recept
Prosypu 1,5 kg cukru a jedním balením kyseliny citronové ( já používám Dr. Oetker nebo Labeta ) Zakryji a pařím dokud to jde ( hodinku i dvě ). Zachycenou šťávu ještě ochutnám, případně přisladím a ještě horkou plním do skleniček, které před plněním vyplachuji rumem, dále nezavařuji.
Podobné recepty jako Šťáva z plodů černého bezu, pařená
Mátový sirup vařený, sterilovaný recept
1 polévková lžíce kyseliny citronové zelená potravinářská barva. Postup přípravy receptu. Připravíme si litr mátových listů, pokud možno mladých a vypraných. Dáme do hrnce a přilijeme vodu. Přivedeme k varu a zvolna vaříme 1/2 hodiny. Přecedíme přes plátýnko (nejlepší jsou pleny, které se kdysi použ
Podobné recepty jako Mátový sirup vařený, sterilovaný
Bezinkový džem (rosol) květový
Bezinkový džem (rosol) - květový - recept: Natrháme bezinkové květy v plném květu, pěkně velké, bez mšic a broučků, daleko od silnice. Dáme je do hrnce, přilijeme 2,5 litru vody, přidáme kůru
Podobné recepty jako Bezinkový džem (rosol) květový
Pampeliškový sirup recept
Cukr je jed. Lepší je udělat z pampelišek koncentrovanou šťávu na pití. Je tam lepší poměr léčivých látek k cukru. Čtyřlitrovou sklenici napěchuji pampeliškama, pár listů nevadí. Zaliji horkou vodou a nechám 24 hodin. Sleji, přidám 1,5 - 2 Kg cukru, lžičku kyseliny citronové nebo šťávu z citronu. (p
Podobné recepty jako Pampeliškový sirup
Rakytníkový sirup zastudena recept
lžička kyseliny citronové. Postup přípravy receptu. Plody rakytníku projedeme odšťavňovačem, případně rozdrtíme a propasírujeme. Vylisovanou šťávu smícháme s cukrem, až se rozpustí. Zásadně nevaříme, ohřejeme max. na 75 stupňů, vmícháme kyselinu citronovou a naplníme do vymytých a vypařených sklenic
Podobné recepty jako Rakytníkový sirup zastudena
Bezový sirup z květů černého bezu-kosmatice recept
40 g kyseliny citronové (2balíčky po 20g od dr.Oetker) 3 l převařené vody 3 citrony dobře očištěné nakrájené na cukerný roztok budeme potřebovat: 6 kg cukru krupice 2 l vody. Postup přípravy receptu. Do většího, hlubšího a nejlépe nerezového hrnce dáme převařit 3 l vody. Přidáme kyselinu citronovou
Podobné recepty jako Bezový sirup z květů černého bezu-kosmatice
Pomerančový džus
Jarka | 7. 1. 2013 13:46. To jsem se tedy opravdu zděsila. Myslela jsem, že tahle hrůza se dělala za totality, když nikde nebylo nic k dostání, tedy ani džusy ne. Paní píše, že je to bez chemie, dovolím si však tvrdit, že nežádoucími látkami (váhám, zda říci rovnou jedy) jsou citrusy přímo narvané (
Podobné recepty jako Pomerančový džus
Kompot z meruněk recept
sáček kyseliny citronové 2 sáčky pomůcky ke konzervování ovoce a zeleniny. Postup přípravy receptu. Omyté meruňky rozpůlíme, vypeckujeme a natěsno naskládáme do sklenic řeznou stranou dolů. Zalijeme cukerným roztokem, uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 85°C. Poznámka od kuchařky. Dodá
Podobné recepty jako Kompot z meruněk
Jahodová marmeláda (džem)
Pak teplotu ztlumíme, aby nám marmeláda příliš nebublala a nepěnila a vaříme cca 2-3 minuty. Případnou pěnu můžeme lžící odebírat stranou na talířek. Jestliže máme rádi marmeládu kyselejší, k cukru přidáme 1-2 lžičky kyseliny citronové.
Podobné recepty jako Jahodová marmeláda (džem)