Indické zeleninové Sabdží
Pokud jste milovníci indické kuchyně toto tradiční jídlo byste měli doma vyzkoušet. Můžete na něj použít veškerou sezónní...
Zeleninové kari s červenou čočkou
...tradici a charakterizují ji ostřejší a výrazně kořeněné pokrmy. Mezi oblíbená indická jídla patří kari...
Italský kořen s černými olivami recept
Tepve ke konci hnětení přidáme drobně pokrájené nebo posekané olivy a zapracujeme je do těsta. Po 30 minutách odpočinku v míse těsto poprvé popřekládáme a uložíme do olejem vymazané uzavíratelné krabičky, kde ho necháme kynout 30-40 minut. Po této době těsto přeložíme podruhé a opět necháme kynout 3
Podobné recepty jako Italský kořen s černými olivami
Chřest /hromový kořen/ recept
Postup přípravy. Koupený bílý chřest opláchnu, necháme okapat a oloupeme škrabkou na brambory, hlavičky netřeba loupat. Zelený vůbec neloupeme. Znovu opláchneme, svážeme do svazků, /to pro lepší manipulaci/, vložíme do vroucí osolené vody, já přidávám bílý pepř, lze použít i citron na ochucení vody.
Podobné recepty jako Chřest /hromový kořen/
Černý kořen v sezamové krustě
Použité ingredience v tomto receptu: Černý kořen Červené víno Citron Citronová šťáva Cukr Hřebíček Mouka Olej Pepř celý Pomeranč Sezamová semínka Šípková zavařenina Skořice Sůl Toastový chléb Vejce
Podobné recepty jako Černý kořen v sezamové krustě
Domácí polévkové koření recept
Kořen petržele, celer a mrkev rozmixujeme na malé kousky. Buď dohromady, nebo zvlášť. Podzimní kořenová zelenina na talíři Pak nakrájíme petrželovou nať. Vše dáme sušit do sušičky alespoň na 10-12 hodin, podle toho, jak velké máme kousky zeleniny. Vše je hotovo, až je zelenina zcela suchá. Skladujem
Podobné recepty jako Domácí polévkové koření
Kurkumový čaj se zázvorem a smrkovým sirupem
Plátky kurkumy, zázvoru, šťávu z citronu a koření vložte do vroucí vody a nechte 5 minut lehce probublávat. Pak stáhněte z plamene, oslaďte smrkovým sirupem a podávejte. Kurkumový čaj se zázvorem a smrkovým sirupem Zdroj: Kitchen Story.
Podobné recepty jako Kurkumový čaj se zázvorem a smrkovým sirupem
Černý kořen dušený
Pracovní postup: Opláchnutý černý kořen oškrábeme, ihned dáme do okyselené vody, potom přeložíme do studené okyselené vody a uvaříme téměř do měkka. Vařený kořen ocedíme, po okapání pokrájíme na kolečka, vložíme je na rozehřáté máslo a podusíme do měkka.
Podobné recepty jako Černý kořen dušený
Boršč recept
1 1 kořen petržele 10 dkg 10 dkg kořene celeru 20 dkg 20 dkg červené řepy 1 1 velká cibule 2 2 rajčata 1 lžíce 1 lžíce octa sůl pepř celé nové koření 3 3 bobkové listy 1,5 l 1,5 l vývaru z masa lžíce lžíce sádla 2 2 větší brambory smetana
Podobné recepty jako Boršč
Nakládáný feniklový kořen
Pracovní postup: Očištěné kořeny fenylku nakrájíme,v osolené vodě krátce povaříme,narovnáme do sklenic na zavařování a proložíme plátky citonu a několika hvězdičkami badyánu.Zalijeme povařeným nálevem z octa,vody,cukru,drceného česneku,chilli papriček, šalotky ,rozmarýnu a pepře.Upevníme víčky a nec
Podobné recepty jako Nakládáný feniklový kořen
Černý kořen s vejci
Očištěný černý kořen uvaříme v okyselené vodě.Měkký rozkrájíme na kolečka a vložíme na máslo.Osmahneme,zahustíme vejci,osolíme,opepříme a za stálého míchání necháme ztuhnout.Na talíři posypeme sýrem a pažitkou.Podáváme s chlebem nebo brambory.
Podobné recepty jako Černý kořen s vejci
Kuřecí prsa s provensálským kořením recept
Na rozpáleném oleji maso rychle opečeme a položíme na nakrájenou šalotku do pekáčku. Přidáme papriku a koření. Do výpeku z masa přidáme rozdrobenou kostku bujónu, podlijeme vodou, přivedeme do varu a tuto šťávu nalijeme na maso do pekáčku. Přikryjeme alobalem a dáme péct do předehřáté trouby na 180°
Podobné recepty jako Kuřecí prsa s provensálským kořením
Italský kořen s černými olivami fotografie 6
Fotografie k receptu Italský kořen s černými olivami. Dom ů - Recepty - Italský kořen s černými olivami. Zpět na recept. Italský kořen s černými olivami cathleen cathleen cathleen cathleen cathleen Předchozí Následující 3 z 5. Předchozí ...
Podobné recepty jako Italský kořen s černými olivami fotografie 6
Zapečené brambory s uzeným tofu a zázvorem na koriandru ...
lžička mořská sůl dle chuti 1 lžička pepř celý dle chuti 1 lžíce mletá sladká paprika na dobarvení 2 ks cibule větší Postup přípravy receptu 1 Brambory uvaříme ve slupce téměř do měkka, vodu slijeme, brambory necháme vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na větší kostky.
Podobné recepty jako Zapečené brambory s uzeným tofu a zázvorem na koriandru ...
Chřest /hromový kořen/ fotografie 6
Fotografie k receptu Chřest /hromový kořen/ Fotografie k receptu Chřest /hromový kořen/ Dom ů - Recepty - Chřest /hromový kořen/ Zpět na recept. Chřest /hromový kořen/ 1 J. A. 2 J. A. 3 J. A. J. A. Brutzel-Svejk Předchozí Následující 3 ...
Podobné recepty jako Chřest /hromový kořen/ fotografie 6
Kvašáky recept
Nejprve svaříme nálev - na 3 litry vody dáme 120 g soli – a necháme ho zcela vychladnout. Umyjeme větší okurky, vinné listy, kopr a kořen křenu. Okurky na několika místech propícháme vidličkou s tenkými hroty (nebo silnější jehlou) a skládáme je do velikých, dobře vymytých sklenic (nebo kameninové n
Podobné recepty jako Kvašáky
Krůtí stehna se zeleninou
Postup přípravy receptu. 1. Troubu předehřejeme na 200° C. Stehna omyjeme, osušíme a potřeme solí, pepřem a paprikou. V kastrolu rozehřejeme olej a maso na něm opečeme. Zalijeme vínem a 375 ml vývaru a dusíme v troubě asi 75 minut. Černý kořen oloupeme, omyjeme, nahrubo nakrájíme a ihned vložíme do
Podobné recepty jako Krůtí stehna se zeleninou
Kuřecí prsíčka po provensálsku
3 porce 600 g kuřecí maso prsa 200 g zelená paprika 200 g brokolice 4 lžíce rostlinný olej pepř mletý provensálské koření sůl Postup přípravy receptu 1 Prsíčka naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Přichutíme provensálským kořením a pod pokličkou zvolna
Podobné recepty jako Kuřecí prsíčka po provensálsku
Zeleninová polévka s krupicovými noky
1. Nastruoháme na velkém struhadle kořenovou zeleninu (mrkev,celer, kedlubnu, petžel). V hrnci si rozpustíme máslo, na něj přidáme nastrouhanou zeleninu, 2 lžíce krupice a opražíme. 2. Opraženou zeleninu zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme do zmeknuti zeleniny, poté přidáme 2 zeleninové bujóny
Podobné recepty jako Zeleninová polévka s krupicovými noky
Černý kuba
Postup přípravy receptu 1 Kroupy několikrát propláchneme. Pak je s trochou soli uvaříme do poloměkka ve vodě, jíž má být dvakrát tolik jako krup. Znovu je několikrát propláchneme. Pokrájené, den předem namočené houby podusíme na sádle. 2
Podobné recepty jako Černý kuba
Prezidentský guláš
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Červené víno Chilli papričky Chlebová kůrka Cibule Citronová kůra Hladká mouka Hovězí kližka Jalovec Kečup - jemný Klobása - uzená Kořen petržele Majoránka Mrkev Paprika - sladká Rybízový džem Šlehačka Slunečnicový olej Sůl Uzený bůček
Podobné recepty jako Prezidentský guláš