Domácí chleba z žitné mouky
Domácí chleba z žitné mouky - recept: Do hrnku dám opravdu malou špetku cukru a špetku soli, přidám rozdrobené kvasnice a zaliju vlažnou vodou tak, aby kvasnice byly potopené a necháme
Podobné recepty jako Domácí chleba z žitné mouky
Staročeský domácí chléb
Staročeský chléb byl po staletí základní potravinou, kterou musela zvládnout upéct každá dobrá hospodyňka. Základem byl samozřejmě kvásek a žitná nebo pšeničná mouka. Chléb se tradičně připravoval v peci, dnes si ho s pomocí našeho receptu můžete jednoduše upéct v troubě.
Podobné recepty jako Staročeský domácí chléb
Finský žitný chléb
Finský žitný chléb - recept: V pátek dej do džberu tři litry vody teplé 37°C. Ve vodě rozdělej kvásek a přimíchej k tomu žitnou mouku, až vznikne hustá kaše. Lze přimíchat též
Podobné recepty jako Finský žitný chléb
Celožitný tmavý chléb
Kvásek odměřujeme zamíchaný, aby v něm nebyly bubliny. Do domácí pekárny dáme nejprve Meltu, pak kvásek, rozdrobíme na to droždí a posypeme cukrem (v tomto případě nelze použít odložený start). Pak dáme obě mouky, uděláme do ní důlek a nasypeme tam sůl a zahrneme. Nakonec můžeme přidat kmín.
Podobné recepty jako Celožitný tmavý chléb
Žitný chléb III.
Amy- žitná mouka neobsahuje lepek, takže těsto nevykyne, proto se žitná mouka míchá s moukou pšeničnou polohrubou, která lepek obsahuje a to tak, že přeničné mouky se dává větší díl. V případě, že se peče chleba pouze ze žitné mouky, je nutné použít kvásek - kvůli nepřítomnosti lepku v mouce. Jinak
Podobné recepty jako Žitný chléb III.
Nejjednodušší chleba
Jo a ještě jednu věc - z žitné nikdy nemůže být chléb tak křehký a nadýchaný jako z pšeničné - každá má úplně jiné vlastnosti, ale určitě není sražený!!!je trošku jiný. Zkoušej, povede se!!!! Žitný kvásek sice prodávají, ale opravdu přímo v něm to není :-)))
Podobné recepty jako Nejjednodušší chleba
Kvásek jako od pekaře
Kvásek jako od pekaře - recept: Do větší mísy nasypejte 250 g žitné mouky, zalejte vlažnou vodou a zamíchejte nastrouhanou cibuli (případně některou z variant). Mísu vložte do
Podobné recepty jako Kvásek jako od pekaře
Domácí celozrnný chléb
Promícháme vodu, pivo a kvasnice, přidáme trošku mouky a necháme vykynout kvásek. Potom přisypeme všechno ostatní, včetně soli a koření a necháme vykynout. Z těsta uděláme dva bochníčky nebo ho dáme do dvou chlebíčkových forem. Pokud se rozhodneme pro bochníčky, před pečením potřeme slanou vodou a p
Podobné recepty jako Domácí celozrnný chléb
Domácí veka
Nejdříve uděláme klasický kvásek, pak přidáme další - mouku, vodu, máslo, sůl a zamícháme a těsto vypracujeme, necháme kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 části, díly jednotlivě rozválíme a zatočíme. Dáme na plech s pečícím papírem, potřeme žloutkem a pečeme 30 min. na 200 °C.
Podobné recepty jako Domácí veka
Buchtičky s krémem
Droždí, lžíci cukru, trochu vlažného mléka a lžíci mouky rozmíchejte v misce a nechte v teple vzejít kvásek. Mouku, zbylý cukr a mléko, sůl, citronovou kůru, žloutek a kvásek vypracujte na hladké měkké těsto. Pod utěrkou je nechte asi 45 minut kynout.
Podobné recepty jako Buchtičky s krémem
Bramborový karásek, pletenky kynutý
Bramborový karásek, pletenky - kynutý - recept: Do vlažného mléka se lžící cukru rozdrobíme droždí, promícháme a necháme vzejít kvásek.Do mísy nasypeme mouku, zbylý cukr, vanilkový cukr, sůl, jemně
Podobné recepty jako Bramborový karásek, pletenky kynutý
Chléb skoro jako Šumava
Verbenka | 27. 4. 2007 10:12. Anonyme, pokud nemáte pekárnu, doporučuji následující postup:Do cca 200 ml vlažné vody přidáte lžičku cukru a kvasnice, necháte vzejít na teplém místě kvásek.Po té dáte do mísy mouky, přidáte kvásek + zbytek vody dle receptu, ocet, olej, sůl a vypracujete těsto.
Podobné recepty jako Chléb skoro jako Šumava
Špaldový mazanec s ořechy
Do mísy robotu dejte změklé máslo, žloutky a zbytek (70 g) třtinového cukru. Použijte metlu na tření a vše utřete do pěny. Přisypte sůl, obě mouky, vlijte kvásek a zbytek mléka a pomocí hnětacího háku vypracujte měkké nelepivé těsto.
Podobné recepty jako Špaldový mazanec s ořechy
Český chleba v cizině
Nechte si vykynout kvásek (i ze sušeného droždí), na jemno nastrouhejte brambory a vše vypracujte v nelepivé těsto. Pokud je třeba, přidejte trochu teplé vody. Nechte na teplém místě kynout hodinu až hodinu a půl, potom si zapněte na maximum troubu, aby se předehřála, vytvořte si na pomoučněném plec
Podobné recepty jako Český chleba v cizině
Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky
Mouku smícháme v míse se solí a citronovou kůrou, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, na droždí nasypeme vanilkový cukr a zalijeme částí vlažné vody. Mírně promícháme na řidší kašičku a necháme vzejít kvásek. Pak přilijeme zbylou vodu a vše propracujeme v hladké nelepivé těsto, které
Podobné recepty jako Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky
Nové recepty
Hrušky rozkrojte, zbavte jádřinců, nakrájejte na plátky a zakápněte citronovou šťávou. Žitný chléb nakrájejte na plátky, nivu na trojúhelníky, ořechy... více o Chlebíčky s hruškami
Podobné recepty jako Novéy
Nové recepty
Do hladka rozmixujeme - smetanu, máslo, žloutek, šťávu z citronu a hladkou mouku. Za stálého míchání zahříváme a vaříme, až omáčka zhoustne.
Podobné recepty jako Novéy
Vyzkoušené recepty ty, o kterých se diskutuje Recepty ...
Hrušky rozkrojte, zbavte jádřinců, nakrájejte na plátky a zakápněte citronovou šťávou. Žitný chléb nakrájejte na plátky, nivu na trojúhelníky, ořechy... více o Chlebíčky s hruškami
Podobné recepty jako Vyzkoušenéy ty, o kterých se diskutuje Recepty ...
Recepty s dobrým hodnocením vyzkoušené
Ty nejlépe hodnocené recepty na jednom místě. Podle počtu hlasujících i počtu udělených bodů. Vyberte si ten nejlepší recept.
Podobné recepty jako Recepty s dobrým hodnocením vyzkoušené
Nové recepty
Kousky tvarůžků smícháme s tatarskou omáčkou, cibulí, pepřem a paprikou. Dáváme na máslem namazaný chléb (moskevký, celorznný či žitný). Zdobíme např.... více o Tvarůžková pomazánka extra
Podobné recepty jako Novéy