Výborná gulášová polévka recept
Gulášová polévka patří ke klenotům kuchyně. Její chuť je nezaměnitelná.
(celý recept)
Ingredience receptu
- rajská jablíčka
- paprika - zelená
- černý pepř - mletý
- český česnek
- voda
- sladká (gulášová) paprika – mletá
- 2 ks:kuchyňská cibule
- sůl
- 0,3 kg:maso – hovězí
- 3 ks:velké brambory
- 2 polévkové lžíce:olej – řepkový
- pálivá paprika – mletá
- mouka – hladká
- petrželka - na ozdobu
Způsob přípravy
Hovězí maso a cibuli si pokrájíme na malé kousky. Do hrnce si zakápneme trochu oleje a cibuli orestujeme. Vložíme maso a restujeme. Přidáme trochu soli a okořeníme paprikou. Podle chuti si zvolíme sladkou nebo pálivou.
Přilijeme studenou vodu a vaříme. Mezi tím si oloupeme a utřeme česnek. Až bude maso v polévce skoro hotové, vložíme utřený česnek. Opláchneme si zeleninu. Brambory, rajčata, papriku si rozkrájíme a přisypeme do polévky. Přilijeme horkou vodu.
V misce si metličkou vyšleháme hladkou mouku s trochou vody a přelijeme do polévky. Vaříme.
Polévku nalijeme do talířů a ozdobíme petrželkou. Podáváme s pečivem.