Houby ve vlastní šťávě
Houby za občasného míchání dusíte asi 20 minut. Můžete přidat malé množství soli, ale dále je raději nekořeňte, aby byl polotovar univerzálně použitelný. Po mírném prochladnutí napěchujte houby do sklenic a zalévejte je vydušenou houbovou šťávou. Pod víčkem nechte asi 2cm prostor. Pak sklenice hermeticky uzavřete ...
Podobné recepty jako Houby ve vlastní šťávě
Třikrát zavařování hub recept
Zdravé očištěné houby nakrájíme na malé kousky, mírně je osolíme a dusíme, až se odpaří skoro všechna voda. Ještě horké plníme do zavařovacích sklenic a sterilujeme ve vařící vodě 30 minut. Tuto sterilaci provádíme ještě 2x, vždy po 24 hodinách. Polotovar vydrží 4 roky.
Podobné recepty jako Třikrát zavařování hub
Smetanová houbová polévka
Brambory i houby se pěkně rozvoní. Když okraje brambor začínají mírně zlátnout a houby zmenší objem (pustily vodu), zalijte polévku 800 ml horké vody z konvice, osolte a opepřete a vařte dále cca 10 minut doměkka. Nakonec vmíchejte smetanu, nechte ji přejít varem a polévku stáhněte z ohně. Podávejte posypanou lístky ...
Podobné recepty jako Smetanová houbová polévka
Dršťková polévka z předvařených drštěk I. recept ...
Dršťková polévka z předvařených drštěk I. Milovníky této polévky od její přípravy většinou odrazuje nelibý odér při vaření drštěk . Ale i když dnes je již možné koupit tuto polévku jako polotovar, mnozí nedají dopustit na její domácí přípravu. 4,4 (7×) Gregusa. 6 názorů.
Podobné recepty jako Dršťková polévka z předvařených drštěk I. ...
Poctivá dršťková polévka
Tuto českou klasiku z jídelen koupíte v obchodech i jako polotovar. Nic se ovšem nevyrovná té domácí, která je zahuštěná především dršťkami a voní po majoránce. 4 porce. 120 minut. Suroviny. dršťky (syrové hovězí) 1 kg. majoránka (sušená) 2 sáčky. hovězí vývar 600 ml. vývar (z drštěk) 600 ml. vepřové sádlo 2 lžíce. cibule 2 ks. česnek 4 stroužky.
Podobné recepty jako Poctivá dršťková polévka
Lečo polotovar recept
29. 7. 2010 20:52. Koukám, mám jiný recept na lečo, zásadně nedávám tuk, ale zato dávám cibuli. Z hlavy si to jaksi nepamatuji po roce. Ale bodíka zasloužíš, protože lečo zavařené ve sklenici je hned při ruce, když potřebuješ rychle nasytit rodinku a pod masem to také nemá chybu. Odpovědět. isindy. 29.
Podobné recepty jako Lečo polotovar
Nakládané houby
Po povaření (cca 4 minuty) houby vyjmeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Okapané houby rovnáme do sklenic (1 sklenice cca 720ml) prokládáme kořením a do každé sklenice vožíme půlku menší cibule. Poté zaléváme horkým nálevem, tak aby byly houby potopeny. Sklenice zavřeme a serilujeme.
Podobné recepty jako Nakládané houby
Nakládané houby v octě
Houby očistíme, nakrájíme a povaříme asi 5 minut v osolené vodě, do níž jsme přidali špetku kyseliny citronové. Uvařené houby přecedíme a necháme vychladnout. Houby naskládáme do vymytých sklenic a zalijeme nálevem. Sklenice zavíčkujeme a zavařujeme 25 minut při teplotě 85°C.
Podobné recepty jako Nakládané houby v octě
Houby nakládané v tuku
V druhém kastrolu rozehřejte větší část tuku (někdo dává místo sádla máslo), asi 3/4, přidejte houby, krátce osmažte a ještě horké plňte do sklenic. Na povrch nalít zbylý tuk, aby byly houby úplně zakryté. Sklenice uzavřete víčky a sterilujte asi 30 minut při 100°C. Za 48 hodin sterilaci opakujte.
Podobné recepty jako Houby nakládané v tuku
Zavařování hub
1. Houby nakrájíme na námi oblíbené kousky, (plátky, kostičky...), dáme do mísy, osolíme, mírně opepříme a důkladně promícháme. Necháme 20 minut odležet. RADA: Jak na voňavé sušené houby? 2. Touto směsí naplníme skleničky 1 cm pod okraj. (Pozor! Použijte klasické skleničky se závitem, ne ty novější s jemným závitem).
Podobné recepty jako Zavařování hub
Houby v octě recept
Nálev z Deka (je uveden na sáčku) používám na houby desítky let. Přislazuji cukerinem i cukrem. Houby povařím tak tři minuty, několikrát propláchnu studenou vodou, aby se zbavily šlemu. Ve skleničkách je zalévám nálevem klidně studeným, i několik dní starým - zbylým z minulého nakládání. Pokud chcete s cibulí ...
Podobné recepty jako Houby v octě
Rajčata s paprikami jako polotovar
Sterilujeme dle velikosti sklenic 20-30 minut při 90 °C. Můžeme si také takto připravenou zeleninu nechat přes noc v lednici, kde pustí šťávu a zavařovat až druhý den. 2. Tento polotovar používáme všude, kde jsou potřeba rajčata a papriky. Zelenina je jako čerstvá a teprve při použití se ochutí solí a kořením dle potřeby.
Podobné recepty jako Rajčata s paprikami jako polotovar
Zavařené jídlo na dovolenou
Jen ty dvě hodiny potřebné k zavaření rozdělím do dvou dnů. T.j. první den 1 hodinu a po 24 hodinách opět 1 hodinu.Nikdy se mi nic nezkazilo. Jako polotovar pro omáčku na špagety zavařím uvařené mleté maso do menších skleniček a dotvořím na místě.
Podobné recepty jako Zavařené jídlo na dovolenou
Houbová smaženice s vejci – jednoduchý recept na českou klasiku ...
2 porce. 30 minut. česká. Suroviny. cibule 1 ks. houby (lesní, nejlépe směs) 250 g. přepuštěné máslo (nebo řepkový olej) 2 lžíce. česnek 2 stroužky. drcený kmín 1/2 lžičky. hladkolistá petržel. chléb 4 krajíce. vejce 4 ks. sůl. čerstvě namletý pepř. Ve starých kuchařkách se dočtete, že ve správné smaženici má být alespoň 10 různých druhů hub.
Podobné recepty jako Houbová smaženice s vejci – jednoduchý na českou klasiku ...
Lečo jako polotovar recept
Lečo jako polotovar. Bohatou úrodu rajčat a paprik můžeme zavařit a díky tomu ji využijeme kdykoliv později během roku. Polotovar z tohoto receptu má výhodu v tom, že lze použít nejen na přípravu leča, ale také kdykoliv, kdy potřebujeme rajčata a papriky. 4,8 (19×) tejaja. 27 názorů. 50 min.
Podobné recepty jako Lečo jako polotovar
Dršťková polévka z předvařených drštěk recept
Dršťky dáme do vařící vody a po 1 minutě slijeme přes cedník. Jak připravit dršťky Vložíme do čisté vroucí vody, osolíme a vaříme do měkka (což trvá jen cca 15 minut). Přecedíme, ale vodu necháme stranou. Oloupeme a najemno nakrájíme jednu větší cibuli. Cibuli osmahneme na troše sádla. Jak rychle oloupat cibuli
Podobné recepty jako Dršťková polévka z předvařených drštěk
Kečupovo-houbová mlska z chaty
1. Houby nakrájíme na menší až střední kousky a dáme je povařit do osolené vody. Během varu sebíráme kal na povrchu. Var trvá asi 5-10 minut. Houby scedíme a propláchneme. Na olej dáme zpěnit cibulku a přidáme nakrájené papriky na proužky a houby. 2. Nalijeme ocet, kečup, osolíme, opepříme a případně přidáme koření dle naší chuti.
Podobné recepty jako Kečupovo-houbová mlska z chaty
Silný hovězí vývar z oháňky se dvěma druhy knedlíčků ...
Právě dlouhým vařením se fantasticky zhodnotí kližka, klouby, kosti a šlachovité kousky, spolu se slupkami z kořenové zeleniny a stonky bylinek. Vývar využijete jako základ omáčky nebo jako první chod, zvlášť když ho doplníte polévkovými knedlíčky.
Podobné recepty jako Silný hovězí vývar z oháňky se dvěma druhy knedlíčků ...
Uchování hub recept
Houby očistíme, nakrájíme a vkládáme do sklenic, prosypeme solí, zase houby, sůl atd. Do sklenice se hub vejde hodně, do druhého dne pustí šťávu, klesnou. Můžeme doplňovat další den čerstvě nasbíranými. TIP Houby v soli - oblíbený postup. Poznámka autorky receptu. Uskladníme v chladnu, před použitím houby propláchneme. Uvařeno.
Podobné recepty jako Uchování hub
Kvašené houby východoslovenský recept od Juraje Horáka ...
Houby nakrájíme na cca 1 cm plátky a vaříme ve slané vodě 10 min. (lžíce soli na 1 l vody). Prudce ochladíme. Okapané houby smícháme s jednou nebo dvěma cibulemi nakrájenými na měsíčky a stroužkem česneku na tenké plátky. Natlačíme do sklenic a zalejeme studeným nálevem. Zatížíme, nálev musí být alespoň na prst ...
Podobné recepty jako Kvašené houby východoslovenský od Juraje Horáka ...
Poctivý větrník ve skleničce: recept přímo z Lagarta ...
Při 40 °C přelijte část směsi na žloutky, vytemperujte/vymíchejte, slijte dohromady a vařte do zhoustnutí. Nechte přes noc odležet. Ráno přilijte 100ml smetany a společně vyšlehejte. Dejte do cukrářské sáčku a nastříkejte do sklenic.
Podobné recepty jako Poctivý větrník ve skleničce: přímo z Lagarta ...
Rajská do sklenice recept
Postup přípravy. Rajčata a cibuli pokrájíme na kostky. Vše včetně koření dáme do hrnce a po začátku varu vaříme 45-60 minut. Rozmixujeme a propasírujeme přes hustý cedník. Ještě krátce povaříme a plníme do sklenic, sterilizujeme.
Podobné recepty jako Rajská do sklenice
Strouhaná jablíčka k zavaření recept
1 dávka. jablka. Postup přípravy. Jablka očistíme, zbavíme jádřinců, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Nastrouhaná jablka namačkáme do čistých sklenic. Neplníme úplně po okraj, ale necháme kousek místa. Jak rychle nastrouhat jablka. Okraje očistíme, otřeme do čista a do sucha, zavíčkujeme. Sterilujeme asi 45 minut při 90 °C.
Podobné recepty jako Strouhaná jablíčka k zavaření