Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uchování hub

Dobrý tip na uchování jedlých hub, pokud je nemůžeme hned po nasbírání v lese očistit a zpracovat sušením, mražením, nebo zavařováním. Před použitím, takto naložené a v chladu uchované houby, nezapomeneme propláchnout.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

24. 9. 2009 12:04

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Uskladníme v chladnu, před použitím houby propláchneme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Popelka21

10. 10. 2016 18:08

Levik: super děkuju, tak nějak jsem si to plánovala, kdyby se nikdo neozval :-)

Levik Levik

9. 10. 2016 22:57

Popelka21: Pokud budeš přidávat další houby,tak vodu můžeš odlít,jinak ji nechej.;-)

Popelka21

9. 10. 2016 18:22

Asi se zeptám jako blbec :-), ale mám tam strašnou spoustu vody, to se odlívá, nebo se tam nechává? :-)

Eliza Eliza

30. 6. 2010 20:03

Super nápad...:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

30. 6. 2010 19:54

Dobrý nápad:yes:chystám se na zítra na žampiony:-))+7

Věrka.

15. 4. 2010 15:56

Ano, je to pravda a v zimě jsou jako čerstvé.

Levik Levik

12. 4. 2010 00:46

Tak jak píše spagetka vydrží do dalších hub,ještě mám zbytek v jedné sklenici.:-p

spagetka spagetka

10. 4. 2010 11:59

Akrim - klidně do příští sezony, u nás ale mizí už v lednu a teď se už těším na novou sbírku hub, déle než do příští sezony u nás nikdy nevydržej ani nakladáné nakyselo ani mražené ;-)

Akrim

10. 4. 2010 11:46

Jak dlouho takové houby vydrží, Je to bezva nápad, zvláště když si představím, jak jsem o dovolené navlékala plátky hub na nit, protože nebylo kde sušit...:-))

Paprika Paprika

25. 9. 2009 06:55

Dobrý nápad :yes: ;-)

Jana Pá

24. 9. 2009 14:46

:-):-O:yes::yes:

Levik Levik

24. 9. 2009 14:41

Jsou jako zavařené:-8

Levik Levik

24. 9. 2009 14:38

Přesně tak,nikdy jsem houby už nezavařovala,já je mám většinou jeden rok.Dnes jsem vařila polévku,houby chutnají jak čerstvé a ta chuť:-p:-p

spagetka spagetka

24. 9. 2009 14:11

Angel 666 - odpovídám za evu, ale určitě mě doplní - v soli se konzervuje od pradávna. Můžeš to pak doma i zakonzervovat převařením, i když já to považuju za zbytečné a nikdy se mi nhic nezkazilo,ale jen v soli ti to fakt vydrží hodně dlouho, pozor jen při dávkování, nic nesol dřív než ochutnáš ;-);-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 9. 2009 13:44

Evo super!!! Já už jsem si říkala, že snad na houby pojedeme někam do Čech na výlet, nebo co, ale pak jsem si říkala, "no jo, ale co s těma houbama, pokud se hned nevrátíme?" Pár skleniček a sůl se vždycky vleze! Díky za nápad, ikdybychom letos už nic nenašli, určitě ti patří plus za nápad!!

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak uchovat houby uchovaní žampionu jak dlouho vydrží mražené houby jak uchovat čerstvé žampiony zavařené žampiony jak uchovat čerstvé houby jak uchovat susene houby zavařené houby jak uchovat žampiony zavaření hub jak dlouho vydrží žampiony jak dlouho vydrží sušené houby jak uchovat houby do druhého dne uchovávání hub houby uchování žampiony uchování uchování sušených hub jak dlouho vydrží houby uchovani cerstvych hub jak dlouho vydrží zavařené houby

Suroviny: houby, sůl

TopRecepty.cz

Uchování hub

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oQ3B