Tvarohový nákyp recept
Tvarohový nákyp je výborný nápad pro milovníky sladkých jídel. A to jsou nejen děti, ale i mnozí dospělí.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 150 g cukru krupice
- 85 g másla
- 3 vejce
- 370 g strouhaného tvarohu
- 30 g krupice
- 1 lžíce hrozinek
- rostlinný olej
- 2 lžíce hrubé mouky
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Žloutky s máslem a cukrem ušleháme ve šlehači do pěny. Z bílků zvlášť ušleháme tuhý sníh.
Do šlehače postupně přidáme krupici, strouhaný tvaroh, hrozinky a nakonec opatrně přimícháme tuhý sníh.
Formu na nákyp důkladně vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Ušlehané těsto do formy nalijeme a v předehřáté troubě nákyp pečeme přibližně 45 minut.
K nákypu můžeme přidat čerstvé sezónní ovoce nebo i kompot.