Teplý bramborový salát s fazolemi recept
Teplý bramborový salát s fazolemi připravíte v jediné vysoké pánvi. Je to pikantní a sytý oběd nebo večeře.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g brambor
- 500 ml vývaru
- 1 konzerva červených fazolí
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 100 g anglické slaniny
- olivový olej
- mletý barevný pepř
- mletá pikantní paprika
Způsob přípravy
Ve vyšší pánvi na oleji krátce orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a oloupané a na malé kousky nakrájené brambory. Přidáme špetku soli, pepře a papriky, promícháme a krátce osmahneme.
Nyní vše podlijeme vývarem a přikryté dusíme asi tak 15 minut, do změknutí brambor. Podle potřeby občas podléváme vývarem.
Nakonec do pánve přidáme fazole bez nálevu, znovu promícháme a už jen krátce prohřejeme. Podle chuti salát dokořeníme a osolíme.