Barevné makronky recept
Z odpočatého těsta tvořte pomocí cukrářského sáčku na plech vyložený pečicím papírem malé makronky. Abyste je měli stejně velké, na spodní stranu pečícího papíru si tužkou namalujte stejně velká kolečka. Nechte chvilku stát, aby povrch makronek trochu oschl. Pak pečte 14 až 15 minut v troubě předehř
Podobné recepty jako Barevné makronky
Makronkoví zajíčci recept
Na makronky v mixéru se sekacími noži promixujeme cukr moučku s mandlovou moukou. Tím se obě ingredience pěkně spojí a rozbijí se ztuhlé hrudky cukru, zároveň ale mixujeme pouze krátce, aby se z mandlí zbytečně neuvolnil tuk. Odvážíme si polovinu bílků (75 g) a v míse je důkladně spojíme s mandlovou
Podobné recepty jako Makronkoví zajíčci
Makronky se třemi náplněmi
Na vanilkovou náplň zahřejte k bodu varu nasekanou čokoládu, smetanu a vanilku a nechte asi hodinu odležet. Znovu zahřejte, dobře promíchejte, přeceďte a nechte asi 2 hodiny chladit. 4. Na čokoládovou náplň prohřejte smetanu, vmíchejte čokoládu a vychlaďte. Těsto na makronky obarvěte 30 g kakaa.
Podobné recepty jako Makronky se třemi náplněmi
Cukrové makronky
Potřebujeme: dortové oplatky, 2 bílky, 225g cukru, 150g strouhaného kokosu, hořkou čokoládu na polevu. Postup: Troubu rozehřejeme na 170°C, Oplatky na pečení položíme vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem. Z bílků ušleháme polotuhý
Podobné recepty jako Cukrové makronky
Sníh do kremrolí
1. Z bílků a pár zrnek soli (nebo kapky citronové šťávy) ušleháme hustý sníh. (Nejprve se šlehá na pomalou rychlost, která se postupně zvyšuje). V hrnci si svaříme cukr s vodou v hustý cukrový rozvar. Vaříme pomalu a necháme postupně vyvařovat vodu, aby byl rozvar ve správné hustotě.
Podobné recepty jako Sníh do kremrolí
Makronky plněné rybízovou marmeládou
Do kastrůlku si dáme krystalový cukr, vodu a vaříme na 118°C. Pokud nemáme teploměr, použijeme drátěné očko, až se udělá bublina je cukerný rozvar hotov. Rozvařenou směs vlijeme do sněhu a šleháme. Pokud chceme mít makronky barevné přidáme potravinářské barvivo. Do mírně vychladlého sněhu vmícháme k
Podobné recepty jako Makronky plněné rybízovou marmeládou
Dokonalý recept na domácí kremrole podle Romana Vaňka ...
Náplň: V rendlíku smíchejte vodu s cukrem krupicí a na nižším ohni zahřejte na teplotu 110 stupňů. Stáhněte z ohně. Stáhněte z ohně. Bílky s moučkovým cukrem šlehejte 4 minuty v robotu při vyšší rychlosti balonovou metlou.
Podobné recepty jako Dokonalý na domácí kremrole podle Romana Vaňka ...
Kremrole
Jakmile cukrový rozvar dosáhne teploty 121 °C, stáhneme ho z ohně a za stálého šlehání vysokou rychlostí ho přiléváme tenkým praménkem k vyšlehaným bílkům. Poté rychlost šlehače stáhneme na střední a ve šlehání pokračujeme až do okamžiku, kdy sníh dosáhne pokojové teploty (15–20 minut).
Podobné recepty jako Kremrole
Domácí ořechové laskonky s máslovým krémem
Cukr na rozvar nasypte do rendlíku a povrch zakápněte vodou. Počkejte chvíli, až se všechen cukr nasákne vodou a na vyšším plameni přiveďte k varu. Směsí nemíchejte, připravte si teploměr nebo očko z drátu a vyčkávejte. Až rozvar začne bublat, zkoušejte měřit teplotu, která by měla být 113–117 °C. P
Podobné recepty jako Domácí ořechové laskonky s máslovým krémem
Pečeme bez lepku: Kokosové laskonky
Cukrový rozvar zašlehejte do bílkového sněhu a pokračujte ve šlehání, až směs trochu zchladne (zhruba 10 minut). Vmíchejte kokos a moučkový cukr. Vmíchejte kokos a moučkový cukr. Směs naplňte do cukrářského sáčku s hladkou špičkou a stříkejte na pečicí papír malé oválky – laskonky.
Podobné recepty jako Pečeme bez lepku: Kokosové laskonky
Malinový dort
Na první korpus nastříkejte okraj z krému a vyplňte malinovým rozvarem. Do mezer mezi malinami nastříkejte krém a uhlaďte ho. Přiložte druhý korpus a postup zopakujte. Pak přiložte třetí korpus. Na dokončení zahřejte čtvrtinu smetany k bodu varu a přelijte jí nasekanou čokoládu v misce. Nechte chvíl
Podobné recepty jako Malinový dort
Makronková Vánoční lízátka
Směs dejte do cukrářského sáčku. na plech vložte silikonový plát, na který stříkejte makronky o velikosti cca 4cm. Nechte asi hodinu zaschnout. Vložte do trouby předehřáte na 160°C. A pečte 11minut. Připravujte si krém. Smetanu s cukrem dejte do hrnce a přiveďte k varu. Čokoládu dejte do misky a zal
Podobné recepty jako Makronková Vánoční lízátka
Sněhový krém do kremrolí recept
Do našlehaných bílků s cukrem zašleháme horký cukrový rozvar, řádně prošleháme. Tímto krémem můžeme plnit kremrole nebo jiné moučníky. Tímto krémem můžeme plnit kremrole nebo jiné moučníky.
Podobné recepty jako Sněhový krém do kremrolí
Indiánci
na středním ohni svaříme cukr krupici s vodou na tzv. bublinu (cukrový rozvar)-očko z drátu ponoříme do rozvaru a vyjmeme, jakmile vyfoukneme jednu bublinu, ztlumíme oheň a zároveň dáme šlehat do robotu na plný chod bílky s moučkovým cukrem.Znovu zkusíme rozvar a vaříme tak dlouho, dokud se v očku n
Podobné recepty jako Indiánci
Punčák recept
Cukrový rozvar z: 250 ml vody 350 dkg cukru barvivo rum (vařit aspoň 5 minut, aby byl hustější, pak rozdělit a obarvit jedno na červeno a druhé na žluto a přidat rum)
Podobné recepty jako Punčák
Medovník VIII.
Postup přípravy receptu. 1. **Těsto**: Cukr, máslo,vejce, med, mléko nahřejeme nad vodní párou a třeme do zhoustnutí. Poté necháme vychladnout, před dochladnutím přidáme jedlou sodu. 2.
Podobné recepty jako Medovník VIII.
Kornoutky s bílkovou náplní recept
První si uvaříme cukrový rozvar - na cukr nalejeme vodu tak, aby voda sahala kousíček nad cukr, za stálého míchání přivedeme k varu a až se rozvar začne "táhnout" odstavíme. Vše ostatní společně ušleháme v tuhý sníh, do kterého POMALU za stálého šlehání přiléváme horký rozvar a šleháme dokud hmota n
Podobné recepty jako Kornoutky s bílkovou náplní
Indianci recept
Pote pomoci cukrarskeho pytle strikame na plech, vylozeny pecicim papirem, male buflerky a peceme cca pri 160 stupnich, tak 15-20 minut. Ja stale tvrdim, zalezi na troube a jak jste zvykli. Ja stale tvrdim, zalezi na troube a jak jste zvykli.
Podobné recepty jako Indianci
Nepečená charlotta s drobným ovocem
Do cukrového rozvaru namáčíme piškoty, kterými vyložíme obvod i dno hrníčků. 4. **Náplň:**. 5. Mléko v menším kastrůlku přivedeme k varu. Do horkého vmícháme nasekanou čokoládu a žloutky utřené s cukrem. Za stálého míchání, na mírném plameni, přivedeme k varu. Necháme vychladnout. 6.
Podobné recepty jako Nepečená charlotta s drobným ovocem
Broskvovy sorbet recept
Nejprve uvaříme cukrový rozvar, tudíž 250 g cukru a 250 ml vody dáme do kastrolku a přivedeme k varu, aby se cukr rozpustil. Poté dáme vychladit. Nakrájíme broskve na kousky. Já je nakrájela a dala do mrazáku na 24 hod. Pak ovoce dejte do mixeru a rozmixujte na hladké pyré. Přidejte do cukrového roz
Podobné recepty jako Broskvovy sorbet
Citronové řezy velmi zvláštní recept
Cukr s vodou vaříme asi 5 minut na hustý sirup. Ušleháme bílky do hustého sněhu a pomalým pramínkem do něj pomalu přiléváme horký cukrový rozvar. Do takto našlehaného sněhu nastrouháme celý citron. Žlutou kůru strouháme na jemnějším struhadle, bílou kůru a dužinu na hrubším (jako strouháme jablka do
Podobné recepty jako Citronové řezy velmi zvláštní
Staré dobré punčové řezy recept
cukrový rozvar rum anglický punč ledová poleva Základní piškot: 4 vejce 16 dkg cukru 4 lžíce oleje 16 dkg hladké mouky 1 ČL prášku do pečiva
Podobné recepty jako Staré dobré punčové řezy
Punčový zákusek
Suroviny na cukrový rozvar: voda, cukr krupice (750g), rum,ovožel, červené a žluté potravinářské barvivo Ovožel uvaříme v potřebném množství vody podle návodu na obalu, je potřeba 500ml čirého rozvaru, který rozdělíme do dvou nádob a do každé přidáváme po špetkách nebo kapkách potravinářské barvivo
Podobné recepty jako Punčový zákusek
Punčový dort fialový recept
Těsto č. 2 (na plech): 4 vejce 210 g cukru 1 vanilkový cukr 150 ml oleje 100 ml vody (vroucí) 250 g hladké mouky 1 prášek do pečiva Cukrový rozvar: 400 ml vody 500 g cukru moučka punčové aroma rum šťáva z celého pomeranče Dále: gelove barvy (červená, žlutá, na polevu fialová) kyselá marmeláda Poleva
Podobné recepty jako Punčový dort fialový
Karamelové točené špičky recept
Začátečníkům bude určitě chybět údaj, co s těstem - že se musí upéct - na kolik stupňů. A taky seřadit postup, tak jak se to dělá. Nejdřív máš, že krémem naplníš kolečka a pak teprve vaříš salko na ten krém To máslo se vaří spolu se Salkem? A z té řídké kaše jde pak nastříkat krém? Cukrový rozvar té
Podobné recepty jako Karamelové točené špičky
Punčové řezy jako z cukrárny recept
Na potření: rybízová marmeláda a cukrový rozvar: 250 ml vody krátce povařit s 350 g cukru a pak podle chuti přidat asi 5 g kyseliny citronové a rumové aroma Poleva: moučkový cukr trochu teplé vody trochu citrónové šťávy trochu solamylu
Podobné recepty jako Punčové řezy jako z cukrárny
Ostružinový sorbet
Ve 150 ml vody na větším ohni svařte cukr a nechte cukrový rozvar vychladnout. Ostružiny rozmixujte s likérem na jemnou směs a zamíchejte s cukrovým sirupem. Hmotu vložte do hlubší mísy a dejte nejméně na 6 hodin do mrazáku. Během prvních 2 hodin každých 30 minut směs prošlehejte, potom jednou za ho
Podobné recepty jako Ostružinový sorbet
Sněhové pusinky recept
Pusinky peču už spoustu let.Ze sraré kuchařky vím ,že se dává na 1bílek 35g cukr krupice a pochvílise přidá 35g cukr moučka.Vždycky se povedly,ale zásada je :čistá mísa,bílky bez příměsi žloudků a na každou dávku špetka soli.Peču na 120 st.C a pak ,až se vyfouknou,na 50 dosušit třeba do vychladnutí
Podobné recepty jako Sněhové pusinky
Helenské rohlíky recept
Cukrový rozvar: 150 ml vody 3 vanilkové cukry Náplň: Čokoláda kokos ořechy mák kakao 1 vejce na potření. Postup přípravy receptu. Smícháme mouky, sůl, rozžmolíme v mouce tuk, přidáme cukr,vejce citronovou kůru, rozdrobíme droždí, zalijeme 20 ml mléka a počkáme tak 7-10 minut. Pak přilijeme zbytek ml
Podobné recepty jako Helenské rohlíky
Španělská Sangría recept
Přilijeme cukrový rozvar, promícháme a necháme 2 hodiny stát při pokojové teplotě. Před podáváním přidáme do džbánu kostky ledu. Servírujeme do sklenic s ledem. Poznámka od kuchařky. Nápoj můžeme dát i na 2 hodiny vychladit do lednice, ale při pokojové teplotě se lépe propojí a smísí chutě vína a ov
Podobné recepty jako Španělská Sangría
Jahodový sorbet
Vařte zhruba 5 minut, až vznikne cukrový rozvar. Ten nechte vychladnout. 2. Omyté jahody nakrájejte na kousky. Vložte do mixéru a spolu s cukrovým rozvarem rozmixujte na pyré. To pak propasírujte přes jemné sítko, aby se zbavilo zrníček z jahod. ...
Podobné recepty jako Jahodový sorbet
Letní citronáda recept
Na rozvar: 100-150 ml vody 500 g-1 kg třtinového cukru kůra ostrouhaná z 1 kg citrónu Do džbánku: led perlivá voda citrón, pomeranč, máta. Postup přípravy receptu. 1 kg citrónů důkladně omyjeme, abychom je zbavili veškerých nečistot. Na jemném struhadle z každého citrónu ostrouháme pouze žlutou kůru
Podobné recepty jako Letní citronáda
Tvarohovo-smetanový dortík s barevným želé recept ...
Cukrový rozvar s nabobtnalou želatinou rozehřejeme, až se želatina rozpustí, vlažné rozdělíme do připravených mističek, kápneme do každé různou tresť (příchuť) a necháme vychladit. Já jsem použila do žlutého želé citronovou příchuť, do červeného jahodovou, do zeleného ananasovou, do oranžového pomer
Podobné recepty jako Tvarohovo-smetanový dortík s barevným želé ...
Kávová zrna recept
Tak jsem tam přilila rum. Je víc cítět, ale nikomu to nevadí a všem chutná =) navíc na internetu jsem většinou našla recepty, kde potřebuju sušené mléko a tady byl recept mnohem jednodušší =) děkuji. Odpovědět. Yvona. 16. 12. 2010 15:11:12. Dextro dělala jsem kávová zrna podle tvého receptu,ale muse
Podobné recepty jako Kávová zrna