Gulášová polévka z mletého masa recept
Gulášová polévka z mletého masa je sytá a rychle připravená polévka, která nahradí klidně i celou večeři. Můžeme k ní nabídnout čerstvé pečivo.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 cibule
- 450 g mletého vepřového masa
- 5 brambor
- 2 lžíce rostlinného oleje
- mletá sladká paprika
- sůl
- mletý černý pepř
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 l vody
Způsob přípravy
V hrnci na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku až zesklovatí. Pak k ní přidáme umleté maso, promícháme a za občasného míchání maso dusíme na oleji asi 10 minut.
Nyní maso v hrnci zalijeme vodou, přidáme trochu mleté papriky, osolíme a okořeníme pepřem. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky a přidáme je do polévky.
Polévku přivedeme k varu a zvolna vaříme dalších 10 minut. Před koncem vaření do polévky nalijeme mouku rozmíchanou v trošce vody a ještě provaříme.
Nakonec polévku podle chuti dosolíme.