Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Citronové řezy velmi zvláštní

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

7. 2. 2009 21:51

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 114 kJ / 1 700 kcal
Bílkoviny38,18 g
Tuky155,15 g
Vláknina15,14 g
Cholesterol 851 mg
Sodík 3,87 g
Sůl1,27 g
Sacharidy30,24 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Před podáváním necháme alespoň 3 hodiny provlhnout.

Moučník je dost sladký, můžete tedy ubrat půlku cukru z těsta. Pokud uberete cukr i z náplně, uberte i vodu.

Korpus je velmi dobrý, je ho možno použít i s jinou náplní

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

12. 1. 2012 19:24

Hella:Ďakujem a ukladám si.

Hella Hella

8. 1. 2012 21:21

magdalenka: Cukrový sirup šlehám do sněhu pořád šlehačem.

majda 2

5. 1. 2012 20:03

Korpus vypadá vláčně,bude to pochoutka,vyzkouším!:yes::-p

magdalenka magdalenka

5. 1. 2012 14:49

Ahoj Hella, zaujala ma tvoja príprava snehu. Poradíš mi, prosím, keď cukrový sirup leješ tenkým pramienkom do snehu, stále šľaháš el. šľahačom alebo už len varechou vmiešavaš? Ďakujem!

karkulka5

4. 3. 2011 18:34

Tak jsem to dneska udělala a je to opravdu výborné, jen když jsem dávala druhou pulka testa tak se mi to rozdrobilo :-( ale je to moooc dobry :-K:-D:yes:

Hella Hella

9. 2. 2009 11:45

Strouhat citron není vůbec žádný problém a budete překvapení, že ani ta šťáva příliš nevytéka. Pokud vyteče, zašlehejte jí do sněhu (vždycky, když šlehám do něčeho sníh, tak přidávám špetku soli nebo trochu citronové šťávy pro zpevnění). Pak přidejte ostatní nastrouhané. Já se ze začátku bála ostrouhat nejdřív tu žlutou kůru, protože se mi zdálo, že bez té kůry to bude měkké a nepůjde to strouhat, ale fakt není problém.

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 2. 2009 00:26

No, jak se znám, šťávu bych vymačkala, jinak bych přišla o nervy!:-)):-D

vybusna vybusna

8. 2. 2009 00:05

a to s tym struhanim duziny som si nevsimla clovece. nejak som ocakavala, ze sa bude struhat az do duziny a stava sa vytlaci.

Paprika Paprika

8. 2. 2009 00:00

Netuším, jak se strouhá citrón, ale jít to musí. Hella je šikulka :yes: a ví, co píše. Asi to bude pěkně stříkat.:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 2. 2009 23:52

Papriko, tak to bych ráda viděla, jak se dá strouhat citron, pomeranč... Kůra jo, ale dužina? To snad musí být nějaké specielní strouhadlo, ne?:-O

Hella Hella

7. 2. 2009 23:43

Dáme tam všechno kromě peciček, i šťávu. Řezy jsou velmi křehké a snad nikdo nepřišel na to, že tam je citron. Ta bílá dužina tomu dává takovou grepovou chuť. Ten recept pochází od sousedky z Arménie. Ale v původním receptu dávají jen našlehaný sníh z bílků, cukr a citron. Já ho "vařím", připadá mi to lepší.

Paprika Paprika

7. 2. 2009 23:35

:-O to musí byt fakt zajímavé. :-O
Jani R. - jakou štávu, nastrouháš tam celý citrón i se slupkou !!! ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 2. 2009 23:25

Hello a tu šťávu z toho citronu? Tu nepřidáváme do toho sněhu?:-O Jinak, to je krása!!:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: citronove rezy citronová náplň citronový řez zvlaštní recepty citronová náplň do cukroví citronové řezy recept bio recepty zvláštní moučníky recept na citronove rezy varecha.sk moučníky řezy bio moučníky citronove rezi zvláštní moučník citronové řezy na plech našlehaný sníh křehké citronové řezy citronová náplň, recept citronový sníh řezy na plech top recepty citronové řezy

Suroviny: žloutek, smetana kysaná, cukr krupice, mouka polohrubá, tuk, soda jedlá, kakao, bílek, cukr krupice, voda, citron

TopRecepty.cz

Citronové řezy velmi zvláštní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYr6