Bylinkové máslo s medvědím česnekem recept
Máslo s bylinkami je výtečná nátěrka na pečivo. Bylinky dodají žlutému máslu krásnou barvu, a také porci zdraví navíc. Například když zvolíte medvědí česnek, který přináší organismu spoustu benefitů. Bylinkové máslo s medvědím česnekem se hodí nejen k pomazání na pečivo, ale třeba i jako přísada k masu při grilování. Dodá pokrmům říz!
(celý recept)
Ingredience receptu
- 100 g medvědího česneku
- 1 citron
- 250 g změklého másla
- pepř
- sůl
- 2 archy pečícího papíru
Způsob přípravy
Česnek umyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nadrobno nasekáme.
Citron umyjeme mýdlem, opláchneme, osušíme a kůru nastrouháme.
Změklé máslo vyšleháme v robotu, přidáme medvědí česnek, kůru z citronu a vše promícháme. Máslo dochutíme pepřem a solí.
Bylinkové máslo rozdělíme na dva archy pečícího papíru, zarolujeme je a dáme chladit do lednice. Přibližně po dvou hodinách je máslo k použití.