Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sněhové pusinky

Jen dvě ingredience potřebujete na výrobu krásných, křehkých a nadýchaných sněhových pusinek. Co ušetříte na přísadách, to musíte vrazit do pečlivosti při šlehání sněhu. Ale nebojte se, chce to jen trochu soustředění a hlavně vydržet!

Hodnocení receptu je 4,9 (49×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

13. 12. 2009 00:04

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie1 399 kJ / 334 kcal
Bílkoviny3,30 g
Tuky0,03 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 66 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy80,22 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

8. 2. 2023 17:41

Alue444:
Pokud jste postupovala podle rcp, tedy VEŠLEHALA cukr do sněhu pak se není čemu divit...
Ve vííídeu je to OK: cukr se opatrně vmíchá např. stěrkou :yes:
ČÍM DÉLE SE MÍCHÁ, TÍM JE HMOTA ŘIDŠÍ:-! (o šlehači vůbec neuvažovat)
No, rcp jsem sepsul už 9. 12. 2015 20:02 :-8

Alue444 Alue444

7. 2. 2023 18:48

Postupovala jsem dle receptu... a strašný :) teklo to, nenabylo to, oddělil se cukr od bílku, dobré to nebylo, nešlo to odlepit, rozpadalo se, skončilo v koši. Ještě že je to chudé na ingredience. Takhle je mi líto jenom ztracené námahy.

Petra Dvor. Petra Dvor.

2. 1. 2023 17:32

<3<3

Buchyna Buchyna

1. 4. 2022 16:36

casino: a navíc jsou pusinky spálené:-// Máte naprostou pravdu, tudy cesta nevede!!

Vysvedceni1

19. 5. 2020 17:17

:-Q

ZaSolanem ZaSolanem

3. 10. 2017 19:24

Někde jsem četla, že kvalita cukru se může lišit a některý se nechce rozpouštět, někdo nedělá v lázni, dá jen cukr a bílky a jde to, mě se minule cukr rozpustil v pohodě a z toho zas ne a určitě to není tim, že bych byla až tak levá:-D..

martinice

30. 9. 2017 19:20

Vždy se mě povedou:: na jeden bílek dám 8 dk cukr písek a pár kapek citr,onu,bílky šlehám do polovičky pak potroškách přidávám cukr nikdy práškový ,pozašlehání cukru přendám nad páru a pořád šlehám ( elektrický šlehač) sních za chvilku dělá krásné špičky a cukr je rozpuštěný.Sundám a každou chvilku ho prošlehám do chladnutí.! když chci kokosky přidám kokos.:-):-)

ZaSolanem ZaSolanem

30. 9. 2017 10:19

zizala: Díky, zkusím teda příště.
Tentokrát se mi zas nepovedl rozšlehat cukr, šlehala jsem snad půl hodiny a pořád krystalky, tak to do trouby ani nešlo..

zizala zizala (moderátorka)

27. 9. 2017 18:03

ZaSolanem: S největší pravděpodobností nebyly dosušené. Je potřeba sušit v mírné troubě (asi 50-70°C), dokud nejsou uvnitř suché. Dát jim prostě čas

queens2

27. 9. 2017 15:27

casino: Děkuji , povedli, jsou úžasný a dobrý, vnoučata budou čubrnět co jim babička zase připravila :-K :-D

ZaSolanem ZaSolanem

25. 9. 2017 15:34

Prosím všechny (pusinky:-p), co dělám špatně, když mi v cukroví zůstane takový ten lepivý vnitřek, měla jsem na zkoušku necelý plech- čtyři kusy byly celé křehké a ve zbytku vnitřek, co se lepí na zuby. Prý to tak má někdo rád, já teda ne. Sušila jsem to dost dlouho, myslím.
Pusinky mi nikdy nešly, ale teď mě posedla chuť je zvládnout.

Hanka

21. 1. 2017 20:11

super recept,dělala jsem poprvé a mám je krásné:-)

Kristyna

19. 12. 2016 12:33

Fanka: delala jsem pusinky podle vaseho receptu a jsou uzasne, dekuji:-)

martinice

17. 12. 2016 18:43

Andulee: Dávám zásadně krystal 8 dk na 1 bílek a šlehám nad párou,vždy se povedou ,když chci kokosky tak přidám kokos.::-!:-!:-!:-!

Fanka

16. 12. 2016 08:57

Pusinky peču už spoustu let.Ze sraré kuchařky vím ,že se dává na 1bílek 35g cukr krupice a pochvílise přidá 35g cukr moučka.Vždycky se povedly,ale zásada je :čistá mísa,bílky bez příměsi žloudků a na každou dávku špetka soli.Peču na 120 st.C a pak ,až se vyfouknou,na 50 dosušit třeba do vychladnutí trouby.Čauky

1 2 3 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sněhové pusinky sněhové pusinky recept pusinky recept pusinky pusinky cukroví sněhové pusinky recept od cukráře recept na snehove pusinky recept na pusinky vánoční cukroví sněhové pusinky sněhové pusinky z bílků pusinky sněhové cukrovi snehove pusinky recept pusinky cukroví pusinky sněhové pusinky top recepty snehove cukrovi recept sněhové pusinky vanocni cukrovi pusinky recepty pusinky vanocni pusinky

Suroviny: bílek, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Sněhové pusinky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wV58