Rychlá boloňská omáčka recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Omáčky z mletého masa na těstoviny jsou velmi oblíbené, protože jsou raz dva hotové a navíc velmi chutné. V červených variantách omáček s mletým masem hraje prim boloňská omáčka. Recept je léty prověřený, protože se vařila už v 18. století. Boloňskou omáčkou můžete přelít těstoviny jako špagety, tagliatelle či pappardelle. Omáčka se používá i pro přípravu lasagní, a když jí uvaříte kotel, lze ji zavařit do sklenic a později snadno použít.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 400 g mletého hovězího masa
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 1 cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička rajského protlaku
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička cukru
  • trocha červeného vína
  • pepř
  • sůl


Způsob přípravy

V hrnci zahřejeme olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a orestujeme je.

Do hrnce vložíme mleté maso, které zprudka orestujeme. Pak teplotu stáhneme, přidáme sůl, koření, rajský protlak a drcená rajčata.

Do poloviny prázdné plechovky od rajčat nalijeme vodu a přilijeme ji do hrnce. Vše promícháme a necháme zvolna dusit 20 - 30 minut. .

Hotovou omáčku podáváme s těstovinami nebo ji použijeme do lasagní.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rychlá boloňská omáčka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rychlá boloňská omáčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu rychlá boloňská omáčka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rychlá boloňská omáčka

Kde najít informace



×