Čočkový salát s červenou řepou recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

O zdravotních benefitech luštěnin už není třeba se dlouze rozepisovat, to je každému jasné. Klasická hnědá čočka byla dříve někdy považovaná za jídlo chudé, obyčejné, a to dost neprávem. Čočka je příjemná chutí i konzistencí a výtečná je například do salátů. Na podzim ji lze zkombinovat s velmi zdravou zeleninou - červenou řepou -, a salát dochutit čerstvými bylinkami a výraznějším čerstvým sýrem. Aby byl recept rychle hotový, je dobré použít již předvařenou červenou řepu. Ušetří to čas i peníze.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 200 g uvařené hnědé čočky
  • 300 g předvařené červené řepy
  • 100 g sýru typu balkánský, feta nebo kozí
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1 lžíce olivového oleje
  • čerstvá bazalka pro ozdobu
  • pepř
  • sůl


Způsob přípravy

Čočku uvaříme dle návodu, slijeme a necháme vychladnout.

V misce promícháme hořčici s olejem, solí a pepřem.

Čočku nasypeme do mísy, přidáme na plátky nebo na kostičky nakrájenou řepu, promícháme je a salát zalijeme hořčičnou zálivkou.

Pokrm ozdobíme rozdrobeným sýrem a lístky bazalky.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Čočkový salát s červenou řepou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu Čočkový salát červenou řepou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Čočkový salát s červenou řepou

Kde najít informace



×