Španělská Sangría
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 220 kJ / 531 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,40 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 21 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 21,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Nápoj můžeme dát i na 2 hodiny vychladit do lednice, ale při pokojové teplotě se lépe propojí a smísí chutě vína a ovoce.
Část pomerančů můžeme nakrájet na plátky, ale může se stát, že nápoj získá nahořklou chuť kůry.
Kdo chce, může přidat i kousek skořice vcelku.
Cukr můžeme dát rovnou do vína, bez toho, abychom ho nechali rozpustit ve vodě. Může se ale stát, že se ve víně kompletně nerozpustí.
Existují různé variace, co se týká množství surovin nebo druhů ovoce, doporučuje se přidávat pevné ovoce, ne moc měkké. Dá se říct, že broskev je ovoce, které by v nápoji nemělo chybět. Podle chuti můžeme přidat i jiný druh ovoce.
Doporučuje se používat mladší ročníky vína, které neležely dlouhou dobu v sudech. Já jsem použil víno joven (mladé) ze španělské oblasti Ribera del Duero. Hotový nápoj doladíme podle chuti (více cukru, atd.), každé víno je jiné.
Při podávání můžeme nápoj dolít perlivou vodou.
Chceme-li, aby byl nápoj silnější, přilijeme na začátku do vína pomerančový likér nebo třtinový rum.
Pro všeználky, kteří by tady chtěli psát, že takto se Sangría nedělá, přidávám odkazy, kde jsem čerpal inspiraci, a rovnou můžou psát rodilým Španělům, že to není Sangría. Děkuji. http://javirecetas.hola.com/sangria-como-hacer-san...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 6. 2015 12:41
13. 6. 2015 11:10
13. 6. 2015 10:58
Jitkas: ve Španělsku se dělá i z bílého vína nebo sektu (cava) a s tou fantou bych tomu i věřil, někdo přidává i perlivou vodu s příchutí citronu
dasa:
12. 6. 2015 17:11
12. 6. 2015 08:00
Dostala jsem na Sangriu chuť
12. 6. 2015 07:48
12. 6. 2015 07:21
11. 6. 2015 14:26
zizala: Tu koupenou neznám, nevím jak chutná
magdalena66: Ano máš naprostou pravdu, co recept to originál , podle reakcí na Facebooku jsou zase češi mistři všeho a jedině tak jak ji dělají oni, je to ta pravá Sangría
11. 6. 2015 11:38
11. 6. 2015 10:27
11. 6. 2015 07:09
11. 6. 2015 07:07
11. 6. 2015 07:00
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 1 hodinou
Pečené batáty
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 3 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 26 minutami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 1 hodinou
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 2 hodinami
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 3 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Kattyy uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: sangria recept sangría domácí sangria recept na sangrii víno sangria domaci sangrie pravá sangria prava sangria recept sangria recept original recept sangria napoj sangria jak podavat sangrii sangrie sangria víno co je sangria sangrie recept jak udelat sangrii original sangria sangria original spanelsky napoj
Suroviny: cukr, voda, víno červené, broskve, pomeranče, šťáva citronová
Španělská Sangría
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V9JB
13 názorů