Šťáva z plodů černého bezu, pařená recept
Tématické fráze: šťáva z černých bezinek bezinkova stava z plodu šťáva z černého bezu sirup z plodů černého bezu bez plody štáva z josty hrnec na pařenou šťávu černý bez šťáva černý bez -květ bez černý plody-recept štáva z plodů bezinky černy bez recepty recept stava z cerneho bezu cerny bez černý b
Podobné recepty jako Šťáva z plodů černého bezu, pařená
Zdravotní marmeláda z černého jeřábu aronie recept TopRecepty ...
Zdravotní marmeláda z černého jeřábu - aronie. Léčivé účinky aronie zná asi každý z nás, že se z ní dá ale i uvařit výborná marmeláda ví málokdo. Příprava není složitá a výsledkem je marmeláda výrazné chuti, která příjemně voní rumem, skořicí a hřebíčkem. 4,8 (14×) přihlašte. pipre.
Podobné recepty jako Zdravotní marmeláda z černého jeřábu aronie TopRecepty ...
Makovec
Cukr ušleháme s vejci do pěny. Pak postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva, olej a mák. Ušleháme hladké těsto. Formu na makovec vymažeme olejem, nalijeme do ní těsto a v předehřáté troubě pečeme moučník asi půl hodiny. Zapíchnutím špejle zkusíme zda je upečený.
Podobné recepty jako Makovec
Rybízová omáčka s vínem
Ingredience receptu. 30 dkg rybízu. 5 dkg cukru krystal, 1 dl červeného vína. pomerančová a citronová šťáva. 1 lžička hořčice. sůl, cukr.
Podobné recepty jako Rybízová omáčka s vínem
Šťáva z vinné révy
Tradiční recepty Recepty Nápoje Šťáva z vinné révy Další fotografie. Šťáva z vinné révy. Autor receptu ... zahřejeme a mícháme až se rozpustí na mírném plameni. Obdobně lze dělat i z černého jeřábu - aronia. . Nalijeme do pečlivě vymytých lahví a uložíme do chladna a temna, zatím se mi žádná nezkazi
Podobné recepty jako Šťáva z vinné révy
Malinová šťáva recept
Jak je připravit co nejchutněji Jak připravit malinovou domácí šťávu zastudena: Takhle to dělávaly naše babičky Právě bylo uvařeno: ... šťava recept na domácí malinovou šťávu jak se dělá štáva z malin recepty na malinovou štávu malinova stava se zazvorem domácí šťáva z malin recept maliová štáva sta
Podobné recepty jako Malinová šťáva
Rajčatová šťáva recept
Omytá rajčata překrájíme na menší kusy, dáme do hrnce a šťouchadlem na brambory několikrát promačkáme, aby pustila šťávu. Slabým varem za častého promíchávání vaříme pod pokličkou cca 20 minut. Po částečném zchladnutí rozmixujeme ponorným mixérem a poté propasírujeme od slupek a semínek přes hustý c
Podobné recepty jako Rajčatová šťáva
Bezinková šťáva od babičky
Bezinková šťáva od babičky. autor: smisekzesvratky. 0.0. moje hodnoceni. 0.0 hodnotilo: 0 doba přípravy: 15 minut. obtížnost: snadné. Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept. Nahrát fotku Suroviny. počet porcí: neuvedeno. 5 l voda může být studená i teplá, nemusíme převařovat. 350 g cu
Podobné recepty jako Bezinková šťáva od babičky
Šťáva(omáčka)k masu recept
Šťáva (omáčka) k masu. Rychlé jednoduché řešení, když vám zbyde maso a potřebujete k němu šťávu (omáčku). Šťáva (omáčka) k masu bude hotová rychle a vy zbylé maso dobře využijete k dalšímu jídlu. 8. 1. 2014 17:33.
Podobné recepty jako Šťáva(omáčka)k masu
Rakytníkový sirup zastudena recept
Rakytníkový sirup zastudena. Rakytník je nadupaný vitamíny a sirup připravený šetrným způsobem zastudena jich většinu uchovává. Pokud máte tento keř na zahradě nebo v blízké přírodě, určitě si jeho léčivou sílu nenechte ujít a vyrobte si s námi rakytníkový sirup zastudena. 16.
Podobné recepty jako Rakytníkový sirup zastudena
Hroznová šťáva, mražené podzimní mlsání recept
Postup přípravy. Do malého kastrůlku dáme hřebíček a skořici, přidáme 100ml vody a slabým varem vaříme pod pokličkou 10 minut. Mezitím důkladně opláchneme hrozny, otrháme od stopek a bobule umeleme v odšťavńovacím mlýnku. Jde to dobře i na masovém mlýnku, ale pak musíme vše ještě propasírovat přes h
Podobné recepty jako Hroznová šťáva, mražené podzimní mlsání
Šťáva z bezových květů ( babičky meducína )
Pracovní postup: Do 1,5 litri studené vody dáme 12 velkých květů černého bezu, které předem dobře omyjeme ( abychom je zbavili hmyz, kterého bývají květenství plná) a necháme je okapat. Přidáme 50g kyseliny citrónové a necháme 24 hodin louhovat. Po této době květy vymačkáme a vodu přecedíme.
Podobné recepty jako Šťáva z bezových květů ( babičky meducína )
Syrová rybízová šťáva recept
Na 1,5 l šťavy pridáme 2,1 l vody a kys. benzoovú a necháme cez noc stáť. Potom precedíme cez utierku. Znova odmeriame šťavu a na 1 l šťavy pridáme 900 g cukru. Necháme stáť, kým sa všetok cukor nerozpustí, pričom občas premiešame. Potom šťavu zlejeme do fliaš, uzatvoríme a odložíme.
Podobné recepty jako Syrová rybízová šťáva
Rybízová šťáva recept
2011 22:15. my už šťávu máme vypitou... Odpovědět. spagetka. 9. 7. 2011 19:14. Na černý rybíz vzpomínám, to jsme dělali - tchýňka měla takový odšťavňovač na kachlový kamna , dalo to dost práce hlavně pak s mytím, ale šťáva byla jak víno. Odpovědět.
Podobné recepty jako Rybízová šťáva
Účinný a dobrý sirup na kašel recept
To je divný, náš prcek ho miluje, až ho musíme brzdit při pití, protože cibule je agresivní a při moc velkých dávkách se nebohý malý žaludek vzbouří. Odpovědět. casino. 1. 11. 2014 21:59. "Účinný a dobrý sirup na kašel". Název receptu je prolhaný jako Göbbels. Vlastním svišťům jsem ho připravil 1x v
Podobné recepty jako Účinný a dobrý sirup na kašel
Švestková povidla se slivovicí
Švestková povidla se slivovicí; Napište svůj komentář k receptu . Švestková povidla se slivovicí. autor: Hana Lorencová. 0.0. moje hodnoceni. 4.5 hodnotilo: 2 doba přípravy: 60 minut. obtížnost: snadné. Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept. Nahrát fotku Suroviny. počet porcí: neuved
Podobné recepty jako Švestková povidla se slivovicí
Šťávička za studena dělaná recept
Postup přípravy. Do větší mísy (klidně i kbelíku) nebo jiné vhodné nádoby dáme ovoce, zalijeme vodou, přidáme kyselinu citronovou, ovoce rukou pomačkáme a necháme 24 hodin vyluhovat. Přes mul nebo jinou , k tomuto účelu vhodnou textilii, přecedíme a zlehka vymačkáme, do šťávy přidáme cukr a kyselinu
Podobné recepty jako Šťávička za studena dělaná
Citronová šťáva recept
Citrony omyjeme a nakrájíme na kolečka (vybereme pecky), do skleněné nebo nerezové nádoby,zasypeme kys. citronovou a zalijeme vodou. Necháme 2 dny luhovat, potom přecedíme (nemačkat) a přidáme cukr, mícháme než se cukr rozpustí, nezavařujeme.Nakonec vsypeme 2 sáčky pektogelu a zamícháme.Šťávu v letn
Podobné recepty jako Citronová šťáva
Sirup z jeřabiny recept
Drť (odpad z odštavnovače)která zbyde dáme do čistého hrnce a zalijeme studenou vodou!! na 1 kg drtě použijeme 1 litr studené vody z kohoutku.a na 10 litrů dáme 100 g kyseliny citronové ze sáčku. nechám 24-48 hod odstát. Tím se vyluhuje drt do čista a získáme z ní všechny vitamíny.
Podobné recepty jako Sirup z jeřabiny
Rakytníkový sirup za studena
Proto jsem vyzkoušel vlastní postup. 2. Bobule rakytníku propereme ve vodě, necháme okapat a pak propasírujeme. Jde to sice pomalu, ale výsledek stojí za to. 3. Do šťávy přidáme cukr v poměru 1 kg na 1 litr a mícháme až do rozpuštění. To je vše. Hotový sirup je třeba skladovat ve tmě a chladnu.
Podobné recepty jako Rakytníkový sirup za studena
Černé jeřabiny aronie na způsob brusinek recept
Vsypeme je do kastrolu, podlijeme trochou vody a vaříme asi 20 minut. Pak přidáme cukr, vanilkový cukr, koření (hřebíček utlučeme) a vaříme doměkka. Ke konci varu jeřabiny z části rozmačkáme (třeba dnem zavař. sklenice), přidáme Pektogel, povaříme minutu, přidáme kyselinu citronovou, opět povaříme,
Podobné recepty jako Černé jeřabiny aronie na způsob brusinek
Marmeláda z aronie s kardamomem a rumem
Postup přípravy. Bobulky aronie omyjeme, vylisujeme a navážíme si 900-1000 g šťávy, vsypeme dva sáčky želírovacího přípravku a promícháme. Za stálého míchání přivedeme k varu, přidáme cukr a kardamom, promícháme a za stálého míchání vaříme alespoň 5 minut. Pak vmícháme rum a vlijeme do čistých sklen
Podobné recepty jako Marmeláda z aronie s kardamomem a rumem
Pikantní přírodní šťáva k masu recept
Postup přípravy. Cibuli nakrájíme na velice drobno, žampiony sloupneme a i s nožkama nakrájíme na tenčí plátky. V hrnci rozpustíme olej s máslem a cibuli na něm 1 minutu orestujeme, přidáme plátky žampionů, promícháme a necháme 4 minuty restovat. Poté přidáme rajčata, vařečkou je lehce rozmačkáme, d
Podobné recepty jako Pikantní přírodní šťáva k masu
Šípkový sirup recept
Šípkový sirup. Červené šípky jsou díky obsahu vitaminu C doslova bohatstvím podzimu. Natáhněte větrovku, vyrazte na procházku a cestou sbírejte, abyste si mohli připravit domácí sirup na posílení imunity podle našeho receptu. 5,0 (32×) Pallacinka. 33 názorů.
Podobné recepty jako Šípkový sirup
Sirup z rýmovníku recept
Přidáme k nim listy rýmovníku a vše zalijeme litrem vroucí vody. Zatížíme a necháme 24-48 hodin louhovat. Scezený voňavý nálev dáme do hrnce, přisypeme cukr a mírným varem svaříme na hustotu sirupu. Ještě horký plníme do sklenic, zavíčkujeme a uchováváme na chladném místě. Jak chránit sirup v láhvi,
Podobné recepty jako Sirup z rýmovníku
Marmeláda rosol z černého rybízu nevařená recept
Postup přípravy. Odváženou šťávu z černého rybízu dáme do mísy a spolu s cukrem vařečkou 1 hodinu poctivě třeme. Cukr se rozpustí a směs začne mírně houstnout. Poté naplníme do vypařených a usušených skleniček a ty uzavřeme celofánem: nastříháme si čtverečky z celofánu zhruba o 3 cm větší než je prů
Podobné recepty jako Marmeláda rosol z černého rybízu nevařená
Sirup z květů černého bezu recept
5. 2012 14:17. Paja:Alena.Urbancikova@seznam.czMůj, náš rodinný recept.Na asi 40 velkých květů černého bezu, které opláchnu od pylu, předem uvařím a vychladím 6 litrů vody. Opláchnu a kolečka nakrájím 3 citrony a dva pomeranče.Toto vše ponořím do vody a nechám stát 24 hodin.
Podobné recepty jako Sirup z květů černého bezu
Meduňkový sirup recept
Meduňkový sirup. Domácí sirupy výborně chutnají, ale zároveň jsou skvělým zdrojem vitamínů. Vedle bezinkového a tymiánového sirupu patří k těm nejoblíbenějším meduňkový. Meduňka příjemně voní po citronu, snižuje stres, uvolňuje napětí, přispívá k dobrému trávení i klidnému spánku. 4,8 (16×) zizala.
Podobné recepty jako Meduňkový sirup
Sirup z červené řepy recept
Sirup jsem ochutnala a nevěřila, že není z malin, je uplně supr. Zkoušela jsem rúzné příchutě, ale malina a snad ještě jahoda, ale malina je nejlepší. Zkoušela jsem i citronovou tresť, koupila jsem v kauflandu od Qetkra a dost jsem se divila, jak jsem to nalila do vývaru z řepy, udělalo se nahoře ma
Podobné recepty jako Sirup z červené řepy
Bábovka se zakysanou smetanou recept
170 ml oleje. 400 ml zakysané smetany. šťáva z 1/2 citronu. 180 g moučkového cukru. asi 50 g ořechů (mletých) 400 g polohrubé mouky. 1 prášek do pečiva. 50 ml rumu. 3 lžíce kakaa.
Podobné recepty jako Bábovka se zakysanou smetanou
Griotka z černých jeřabin
Jarča | 22. 9. 2016 13:30. Toto je recept na likér z Aronie(černá jeřabina).Je opravdu výborný a zdravý.Černý bez je jiná rostlina,ale likér z něj je rovněž výborný.Oba bych raději ale užívala jen na chuť.Jeho výroba je sezonní a většinou moc dlouho nevydrží,tak si ho šetřím.
Podobné recepty jako Griotka z černých jeřabin
Likér z černých jeřabin recept
Z jerabin se dělá výborný pečený čaj.jerabiny se rozloží na plech zalijou medem zasypou cukrem,skořici a zaleju rumem,vše dle oka a chute.péču zhruba 15 minut.nalozim do sklenic a je hotovo.když tak doleju sklenice horkou vodou.jerabiny maji nejvíc vitaminu c. Odpovědět. AniCiz.
Podobné recepty jako Likér z černých jeřabin
Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.
9. //Listové těsto lze bez nadsázky považovat za jednu z největších kuchyňských výzev, ke které i zkušení kuchaři přistupují s posvátnou úctou. I když je jeho příprava náročná na čas a preciznost provedení, ve chvíli, kdy se do ní pustíte, vás uchvátí, neboť její rytmus připomíná Ravelovo Bolero.
Podobné recepty jako Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.
Borůvkový dort
Šťáva z borůvek. borůvky (lesní) 150 g; cukr krupice 1 lžíce; Postup přípravy Formu vymažte máslem a vysypte moukou, troubu předehřejte na 170 °C. V jedné míse vyšlehejte žloutky s cukrem a zrníčky z vanilkového lusku, přimíchejte mouku. Bílky vyšlehejte do pevného sněhu a opatrně vmíchejte do směsi
Podobné recepty jako Borůvkový dort
Šťáva z malin, jahod apod.
Postup přípravy receptu. 1. Štávu zahřejeme na 85 °C (rychle) přidáme cukr a kyselinu, necháme rozpustit. Nevaříme! Plníme do lahví, pevně uzavřeme a skladujeme ve vodorovné poloze. Štávu můžeme udělat i z míchaného ovoce dle Vašich možností, nemusí být jednodruhové.
Podobné recepty jako Šťáva z malin, jahod apod.
Marmeláda z hroznového vina recept
Na tři litry přepasírované šťávy jsem dala tři gelfixy 2:1 a jeden pektin + cukr dle návodu. Marmeláda chuťově dobrá, nijak zvlášť výrazně po hroznech, ale dobrá. Jen mi bohužel vůbec neztuhla. Ještě se mi to nikdy nestalo, ale faktem je, že z hroznového vína jsem marmeládu zatím nedělala.
Podobné recepty jako Marmeláda z hroznového vina
Likér z aronie recept
Poznámka autorky receptu. Černá jeřabina, botanicky temnoplodec černoplodý (dříve aronie černoplodá), je opadavý keř z čeledi růžovitých původem ze Severní Ameriky, dorůstající výšky až tří metrů. Svými listy připomíná listy višně. Plodem jsou velké černé malvice o průměru až 1,5 centimetru, které r
Podobné recepty jako Likér z aronie
Džem z jeřabin recept
Postup přípravy. Opláchnuté a okapané jeřabiny vložíme do pekáče, promícháme s cukrem, vložíme do předehřáté trouby (180-200°C) a pečeme asi hodinu, občas promícháme. Před koncem pečení džem lehce poprášíme skořicí.
Podobné recepty jako Džem z jeřabin