Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťávička za studena dělaná

Z čerstvého rybízu můžeme připravit výbornou osvěžující šťávu, kterou oceníme hlavně během horkých dnů. Pokud přidáme i maliny, bude krásně vonět. Ovoce nevaříme, díky tomu nepřijdeme o vitamíny, které obsahuje.

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min + 4 dny na vylouhování a rozpuštění cukru

30 min (30 min příprava, + 4 dny na vylouhování a rozpuštění cukru)

28. 7. 2010 18:59

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie41 838 kJ / 10 000 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2 500,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud použijeme rybíz černý, má šťáva krásnou barvu, pokud přidáme i maliny, je úžasně voňavá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Zdezde Zdezde

5. 7. 2022 07:33

Výborný recept. Bez kyseliny sorbové je velké riziko, že šťáva chytne plíseň.. Mluvím z vlastní zkušenosti... Teď už dělám šťávu jedině s tímto chemickým konzervantem :-)

magdalenka magdalenka

18. 7. 2016 09:18

magda: s višňami bez problémov - ako s každým ovocím. Dať do nádoby, rukami višne dobre pomačkať, zaliať vodou a dať kyselinu citrónovú - atď. Podľa receptu.

magda

17. 7. 2016 15:47

Dobrý den, já mám momentálně jen višně, můžu taky dělat zastudena .... nechce se mi vypeckovávat, poradíte mi, jak na to? Já dělám léta bezinkovou šťávu zastudena a nikdy se nic nezkazilo, ale tady mám trochu strach .....

Dana

24. 6. 2016 11:46

Rybiz pomačkám, kyselinu sorbovou nedávám, jenom kyselinu citronovou a šťáva vydrží ve sklepě do další sklizně. Dělám to tak už roky. :-)

Jindra rosický

4. 7. 2015 09:47

Dělám ji 30r_vše dobrý ale ovoce se nesmí mackat!!!!!!_kazí se _dávám do 5 l demizonu od vina+0,7 l levné kupované_100% konzervace_čau Jindra od Jihlavy/:-p

tejaja tejaja

16. 7. 2014 21:07

zdenka: žiadnu šťavu, ale ani nič iné by som do PET fliaš nedávala. Fľaše státím a pôsobením obsahu aj tepla uvoľňujú do obsahu chemické látky. Mali by sa vlastne používať na krátkodobé prenášanie, čo sa samozrejme nedeje.

zdenka

16. 7. 2014 20:35

můžu štávu plnit do pet lahví?

rebeka rebeka

3. 12. 2011 15:29

alena.kyp: tak pak dej vědět, jak to dopadne..ono se to může hodit..a pořádek v mrazáku..ten se taky hodí;-):yes::yes:

alena.kyp alena.kyp

3. 12. 2011 15:19

rebeka:Díky za odpověď, byla totiž v náhodných receptech, tak jsem si ji hned uložila a jak bude čas tak zkusím a dám vědět:yes: aspoň si udělám místo v mzazáku.:-))

rebeka rebeka

3. 12. 2011 12:02

alena.kyp: Ali, zkusit to můžeš, ale kamarádka to dělala a spokojená moc nebyla..ta chuť je malinko jiná, ale i Andrejka píše, že to dělá, takže možná kámoška někde udělala chybku;-):-)
možná dej míň vody;-)

1974andrea 1974andrea

3. 12. 2011 11:23

alena.kyp:Já bych to klidně zkusila, dělám šťávu za studena také, ale pouze s kyselinou citrónovou.

alena.kyp alena.kyp

3. 12. 2011 10:09

Rebi dala by se tato šťáva udělat i z mraženého ovoce? Mám asi 10kg pomačkaných malin v mrazáku:-O a čekám na vhodnou příležitost udělat šťávu, třeba až narazím na cukr v akci:-))

rebeka rebeka

11. 7. 2011 16:49

zrzinka:to mě těší..že chutná;-):-):-K

zrzinka

11. 7. 2011 14:44

taky jsem zkusila, smichala jsem maliny s rybizem, nedala tu chemii, ale tech 6 litru hotove stavy uskladnila v lednicce, v tech letnich vedrech se brzy vypije,je fakt dobra

rebeka rebeka

11. 7. 2011 13:37

magdalenka::-D:-D:-Dtakéto nemám na mysli..já bílé..suché..Pálava,Chardonay,Rulandské šedé atd..:-8:-p:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: malinový sirup za studena ostružinová šťáva štáva z černého rybízu za studena rybízová šťáva za studena šťáva z josty ovocná šťáva za studena stava z malin ostružinová šťáva recept sirup z josty šťáva z rybízu za studena citronový sirup za studena ovocné šťávy za studena recept na rakytníkovou šťávu třešnová štáva recept sirup z ostružin za studena ovocný sirup za studena rybízová š´táva rybízová šťáva za studena recept štáva z černého rybizu za tepla malinová š´táva

Suroviny: rybíz, voda, kyselina citronová, kyselina sorbová, cukr krystal

TopRecepty.cz

Šťávička za studena dělaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PzoA