Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Džem z jeřabin

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

31. 8. 2009 00:55

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 886 kJ / 3 080 kcal
Bílkoviny15,00 g
Tuky10,00 g
Vláknina65,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy700,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Do každé skleničky jsem ještě před uzavřením přidala lžičku rumu.

Džem je hustý, pikantní, výborný.

Zdroj: časopis Lidové recepty (trochu jsem ho upravila)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ivana

21. 8. 2017 15:38

ivča
TAKY PRÁVĚ VAŘÍM

Žofie

10. 9. 2016 23:07

Mám velký naroubovaný strom úrodu nemůžeme žádný rok ani spotřebovat.Máme rádi hrnkový koláč se žmolenkou,chutná jako pikantní borůvkový jen trochu osladit/posypu na plechu 1 vanilkovým cukrem/.Otrhám ,opláchnu a dám do mikroten.sáčku do mrazáku.

Mirka

1. 9. 2016 15:16

Černé jeřabiny jsou výborné naložené jen se solí. Na sýrové jednohubky s křenem nebo s česnekem. Stačí pak jen propláchnout, aby nebyly od soli a zapíchnout do nich párátko. :-p

casino

22. 11. 2013 13:32

Zbyňár:
No jo, no..., to je snad ironie, Aronie se slivovicí :-D
Ale když vám to chutná...

Zbyňár

22. 11. 2013 12:49

Strýco Jano: jasně že slivovici, dávám ji tam pokaždé a nemá to chybu!!! :-p

Jana Pá

1. 10. 2013 15:38

Hotovo, mám 4 skleničky a je to:-p:yes:

Labuža

17. 9. 2011 20:41

Boubelinda:

monikaK:
Jedlé mají lístky ez zoubků a jsou chutně nakyslé, nejedlé jsou zoubkaté a příšerně hořké, dobrou chuť..http:///www.toprecepty.cz/recept/7545-dzem-z-jerab...

Jana

3. 9. 2011 12:30

Já ho teda ještě pak rozmixovala, jinak to byla voda s kousky celých jeřabin, nerozvařily se...Ale jinak dobrý

matina

5. 8. 2011 15:08

hura konečně vím ktere jsou jedlé koupili jsme domek a se sousedy se dohadujem ,že by si byv maitel nasázel strom jen tak .Tak se do nich pustím ted ještě kdy se trhaj poradte dík ;-);-);-)

Strýco Jano

13. 12. 2009 04:51

A čo keď miesto rumu to dochutím dobrou slivovicou. Natrhal som černé jeřabiny den před mrazem 11.12.09. Zkúsim to podľa vášho receptu. Strýco Jano z HK

Mertula

25. 9. 2009 10:33

Černé jeřabiny mám ještě tolik, že nevím co s ní.:-ODělala jsem je i jako klasickou marmeládu s pektogelem. :-) Tento recept jsem taky zkusila a je super.:-D:yes:

Martin

14. 9. 2009 13:59

cervene jerabiny to maji takto:
jedle jsou ty, ktere maji listky do poloviny zoubkovane.
plody maji "bubaka" ve tvaru krizku.

Marta Marta

31. 8. 2009 16:07

Mončo:-), asi tě zklamu:-(, fakt nevím, jednou mi to někdo vysvětloval, že jsou odlišné ty vroubky na listech, mám to ale popletený a nevím, ke kterým jaký list patří. Ale tuším, že to tu myslím před pár dny někdo vysvětloval. Zavařuji totiž jen černé (arónii) ze zahrádky:-)

monikaK

31. 8. 2009 12:05

Marti,jak se pozná,že jsou jeřabiny jedlé? Nebo jsou jedné ze všech stromů?Dík za odpověď.:yes:

Boubelinda

31. 8. 2009 01:00

Jeřabiny jsem ještě nikdy nejedla, asi bych to měla zkusit, vypadá to báječně Marti.:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jeřabiny marmeláda z černé jeřabiny marmeláda z jeřabin černé jeřabiny džem jedlé jeřabiny jerabina jeřabiny recept jeřabinový džem černé jeřabiny marmeláda jeřabina jedlá džem z černé jeřabiny černá jeřabina džem jeřabiny recepty marmeláda z černých jeřabin jedlé jeřabiny recept černý jeřáb džem černá jeřabina marmeláda jedlá jeřabina jeřabiny jedlé černé jeřabiny

Suroviny: jeřabiny, cukr, skořice mletá, rum

TopRecepty.cz

Džem z jeřabin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/86L2