Dušené bílé zelí s mletým masem
...ale také podzimní sezónní ovoce a zelenina mají v kuchyni co nabídnout. Mezi významné podzimní potraviny ... bezesporu patří bílé zelí, které se dá konzumovat za syrova, kvašené i...
Zelné závitky s mletým masem
...listy jsou populární nejen v české kuchyni, ale také v řecké či turecké. Jako náplň do ... na chutích strávníků. Balit ho budeme do bílého zelí, které je plné vitamínů, vlákniny, i když něco z...
Vepřové kotlety se zelím podle Pohlreicha
...vepřového masa a zelí je v české kuchyni prostě nesmrtelná, a když přidá svůj recept i...
LAHODNÉ DUŠENÉ HLÁVKOVÉ ZELÍ recept
Postup přípravy Cibuli osmahneme na oleji a přidáme nadrobno nakrájené zelí. Přidáme cukr, dosolíme tak, aby nebylo jen sladké (ochutnáváme). Zalijeme vodou tak, aby bylo zelí ponořené a dusíme. Průběžně je třeba promíchat a dolévat vodu je-li třeba. Jak nakrájet zelí - jednoduchý postup
Podobné recepty jako LAHODNÉ DUŠENÉ HLÁVKOVÉ ZELÍ
Celerové zelí k uzenému nebo pečenému masu recept ...
Postup přípravy. Celer nastrouháme na hrubším struhadle a zastříkneme citronem. Podlijeme vodou, ale jen pod povrch celeru. Osolíme a přidáme kmín. Vaříme 8-10 minut. Mezitím nakrájíme cibuli a bůček na kostičky. Je li bůček moc libový, přimastíme sádlem a dáme roztopit. Přisypeme cibuli a smažíme d
Podobné recepty jako Celerové zelí k uzenému nebo pečenému masu ...
Zeleninový salát z hlávkového zelí
Způsob přípravy Do nádoby si dáme lžičku cukru a půl lžičky soli. Nandáme polévkovou lžíci plnotučné hořčice a dvě lžíce oleje. (např. řepkový) Průběžně mícháme metličkou. K tomu přilijeme vodu, sójovou omáčku a dvě lžíce octa. Lehce metličkou vyšleháme. Nyní si připravíme zeleninu. Všechnu zeleninu
Podobné recepty jako Zeleninový salát z hlávkového zelí
Králík pečený na zelí
Pekáč vložíme do předehřáté trouby a zprudka maso opečeme ze všech stran. Potom maso z pekáčku přendáme do mísy a zakryjeme, aby zůstalo v teple. Zelí si rozdělíme na jednotlivé listy. Do pekáče přidáme nakrájenou cibuli, mrkev a zbytky slaniny a vše krátce osmahneme. Potom všechno přendáme do zvláš
Podobné recepty jako Králík pečený na zelí
Domácí kysané zelí
Suroviny 80 porce 200 g sůl 10 kg bílé zelí 20 g kmín 10 g koprová semínka Postup přípravy receptu 1 Hlávky zelí očistíme, opláchneme a pomocí kruhadla nebo ručně nakrouháme i s košťály (před krouháním je několikrát nařízneme). Nakrouhané zelí smícháme se solí, kmínem a koprem. RADA: Jak snadno nakr
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí
Dušené zelí mojí babičky
Postup přípravy receptu 1 Zelí slijeme, necháme okapat a rozkrájíme. Zalijeme vodou přidáme kmín a dusíme do poloměkka. Na rozpáleném oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli do hněda. Přidáme k zelí. RADA: VIDEO návod, jak správně nakrájet cibuli 2 Bramboru oloupeme a nastrouháme na jemném st
Podobné recepty jako Dušené zelí mojí babičky
Kyselé zelí do skla
Suroviny 12 porce 10 kg bílé zelí 200 g sůl 50 g kmín Postup přípravy receptu 1 Nakrouhané zelí promícháme se solí a kmínem nejlépe v dětské vaničce a necháme asi 2 hodiny stát, až začne pouštět šťávu. Mezitím si nachystáme asi 12-13 sklenic o objemu 0,7 l.
Podobné recepty jako Kyselé zelí do skla
Kysané zelí do čtyřlitrové láhve recept
Při odebírání zelí (pro použití v kuchyni) dbejme vždy hygieny: Plátýnko po každém odebírání vždy propereme, pokryjeme jím povrch zelí a povrch zatížíme očištěným prkénkem a kamenem. Poznámka autorky receptu Recept je z časopisu Vlasta, upraveno. Recept se zdá být složitý, ale není to více práce, ne
Podobné recepty jako Kysané zelí do čtyřlitrové láhve
Dušené hlávkové zelí recept
Suroviny 1 1 hlávka zelí (bílé nebo červené) 100 g tuku (nejlépe sádla) 1 cibule kmín cukr sůl ocet 1 syrová brambora Naše kuchařky právě v prodeji Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy
Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí
Domácí kysané zelí: Podrobný recept krok za krokem ...
PRIMA TIPY: Při odebírání vykvašeného zelí z nádoby používejte čistou dřevěnou vidličku nebo kleště, povrch zbylého zelí pak lehce nakypřete a uhlaďte. Kvasící zelí občas kontrolujte, pokud nad ním není dostatek šťávy, doplňte ji převařenou osolenou vychladlou vodou (20 g soli na 1 litr vody).
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí: Podrobný krok za krokem ...
Kvašené pikantní zelí recept
Postup přípravy Zelí dáme do dostatečně velké nádoby, ve které vše budeme míchat. Mrkev nastrouháme na hrubo, křen na jemno a papriku na slabé proužky. Vše, včetně koření, jablek, kopru a cibule přidáme k zelí a dobře promícháme. Nakonec postupně plníme do vhodné velké nádoby ( soudku apod. ) a řádn
Podobné recepty jako Kvašené pikantní zelí
Vepřové výpečky se špenátem a chlupatými knedlíky – recept ...
Vepřové výpečky patří mezi naše národní poklady. Přitom je to jedno z nejjednodušších jídel, které v české kuchyni jsou. Stačí nakrájet maso, cibuli a česnek, přidat koření, přikrýt poklicí a pak už jen čekat, až trouba odvede svou práci. Pak už jen záleží na vás, s jakým knedlíkem budete maso serví
Podobné recepty jako Vepřové výpečky se špenátem a chlupatými knedlíky – ...
Křupavé topinky s pečeným červeným zelím
Křupavé topinky s pečeným červeným zelím Zdroj: akademiekvality.cz. 7x. Červené hlávkové zelí je velmi oblíbenou a zároveň velmi zdravou košťálovou zeleninou s nízkým obsahem kalorií. Obsahuje vlákninu, sacharidy, vitaminy E, K, B6, C a minerální látky jako draslík, fosfor, vápník, sodík, hořčík a ž
Podobné recepty jako Křupavé topinky s pečeným červeným zelím
Kedlubnové zelí recept
Dáme je do hrnce, osolíme, okmínujeme a zalijeme trochou vody tak, aby vody nestála nad kedlubnami. Vaříme tak dlouho, aby byly kedlubny téměř měkké. Zatím připravíme jíšku. Rozehřejeme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme ji do sklovita. Přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání usmažíme
Podobné recepty jako Kedlubnové zelí
Dušené hlávkové zelí maďarské recept
Postup přípravy Zelí a cibuli nakrájíme najemno a připravíme k ruce. Na sporák dáme ohřát hrnec, nasypeme cukr. Když začíná karamelizovat, trošku promíchneme vařečkou a karamelizujeme dál až do barvy tmavého lesního medu. Ihned přidáme olej nebo sádlo, tím se to ochladí, přidáme kmín, promícháme a o
Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí maďarské
Kysané zelí IV. recept
Postup přípravy Nakrouháme zelí, přidáme ostatní ingredience, pořádně propracujeme, až zelí změkne. Dáme do nádoby na zelí a necháme kysat 6 týdnů, pak dáme do sklenic a zavaříme 25-35 minut, až chytnou víčka. Poznámka autorky receptu Zelíčko nemá "škraloup" a je krásně tvrdé,tento recept dělám léta
Podobné recepty jako Kysané zelí IV.
Vepřové závitky s kysaným zelím
Masové závitky plněné kysaným zelím je jednoduché, ale ve finále opravdu moc dobré jídlo. Takové, které v českých kuchařkách nesmí chybět. Přílohou mohu být knedlíky i brambory na všechny způsoby. 4 porce 120 minut česká Suroviny vepřové maso 4 plátky kysané zelí 4 lžíce plnotučná hořčice 2 lžičky a
Podobné recepty jako Vepřové závitky s kysaným zelím
Karbanátky se zelím Zelníky recept
500 g míchaného mletého masa nebo z plece. 250 g okapaného kysaného zelí. 45 g rajského protlaku (plnější lžíce) 2 vejce. 4 stroužky česneku (dle chuti) sůl. pepř mletý. 1 plnější lžička mleté sladké papriky (může být i pálivá) 160 g vařených brambor jemně nastrouhaných.
Podobné recepty jako Karbanátky se zelím Zelníky
Dušené patizonové zelí recept
Vše promícháme a na mírném ohni krátce podusíme. Patizon není nutné podlévat, je měkký za chviličku a vystačí si tak s vlastní tekutinou. Po podušení doměkka (nerozdusit na kaši!), patizonové zelí okyselíme octem, dle vlastní chuti. Podáváme všude tam, kde bychom jinak podávali klasické dušené zelí,
Podobné recepty jako Dušené patizonové zelí
Zapečené fleky se zelím Vladimíra Dvořáka
V pánvi restujte slaninu, jakmile vypeče trochu tuku, přisypte cibuli a česnek, opékejte doměkka a vsypte zelí. Restujte dalších 5 minut, až trochu změkne. Zelí promíchejte s fleky, osolte, opepřete a rozprostřete do zapékací mísy. Vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte 10–15 minut dozlatova.
Podobné recepty jako Zapečené fleky se zelím Vladimíra Dvořáka
Zelný salát Coleslaw – originální recept na nejlepší přílohu ke ...
Zelí nakrouhejte najemno, mrkev oloupejte a nakrájejte nebo nastrouhejte na tenké julienne nudličky. V misce smíchejte všechny ingredience na dresink, přidejte ho do mísy k zelenině a ručně dobře promíchejte a lehce zeleninu promačkejte, aby mírně změkla. Nechte odležet minimálně půl hodiny, ideálně
Podobné recepty jako Zelný salát Coleslaw – originální na nejlepší přílohu ke ...
Rychlokvašené zelí s rozinkami
Zelí ve sklenici nechte chvíli ‚sednout‘. Ve vyšší nádobě rozpusťte sůl ve vlažné vodě (cca 40 stupňů) a pomocí trychtýře přelijte roztok do sklenice se zelím. Pozor, ne úplně po okraj. Sklenici nechte otevřenou dýchat. Solný roztok dolévejte ještě dvakrát nebo třikrát a vždy řádně promíchejte. Za 3
Podobné recepty jako Rychlokvašené zelí s rozinkami
Maso dvou barev čínská kuchyně recept
Maso vybereme a na pánvi rozpálíme tuk. Přidáme játra, zelí, česnek a dobře zamícháme. Přihodíme blanšírované maso, houby, zalijeme zálivkou, snížíme teplotu a dusíme 3 minuty. Pak jídlo dáme na nahřátou mísu a na stejné pánvi rozpálíme 1 PL oleje, přidáme chilli a nové koření; prudce opražíme, přid
Podobné recepty jako Maso dvou barev čínská kuchyně
Vepřová kotleta s grilovaným zelím a celerovým pyré podle ...
Kotlety grilujte přibližně 8 minut z každé strany. Hotové zelí přendejte na talíř, posypte nasekanou petrželkou a pokapejte olivovým olejem. Navrch položte opečené kotlety a servírujte. Vepřová kotleta s grilovaným zelím a celerovým pyré podle Pohlreicha Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Podobné recepty jako Vepřová kotleta s grilovaným zelím a celerovým pyré podle ...
Hustá zelňačka z kysaného zelí s klobásou
Postup přípravy Zelí i s nálevem dejte do hrnce, zalijte vývarem (200 ml) a nechte vařit na mírném plamenu cca 10 minut. Zalijte zbytkem vývaru, přidejte bobkový list, nové koření, pepř a na kostičky pokrájené oloupané brambory a osolte. Vařte, dokud brambory nezměknou. Smíchejte mouku se smetanou k
Podobné recepty jako Hustá zelňačka z kysaného zelí s klobásou
Babiččiny zelňáky recept
Babiččiny zelňáky. Kysané zelí je klasikou české kuchyně a mnoho jídel se bez něj prostě neobejde. Podle starého receptu připravíme ve své kuchyni milované zelňáky - placky ze sladkokyselého zelí s kmínem. Jsou jednoduché na přípravu a mají bohatou chuť. 5,0 (34×) Lilith-Isa. 24 názorů.
Podobné recepty jako Babiččiny zelňáky
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí recept
Kuře osolíme, posypeme kořením a obalíme v mouce. Zelí nakrájíme na kostičky, cibuli na klínky, papriku na proužky.. Na tuku stehna zprudka opečeme z obou stran a vytáhneme. Do výpeku přidáme podle potřeby olej a cibuli opečeme do zlatova. Přihodíme klobásu nakrájenou na kolečka, česnek na plátky, k
Podobné recepty jako Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sekaná ze zelí-dietní recept
Uvařené zelí umeleme s bramborami a česnekem. Přidáme na kostičky šunku, vejce, strouhanku, sůl a okořeníme. Smícháme, vytvarujeme šišku, dáme do skleněného pekáčku, podlijeme pivem, nebo vodou a upečeme. Rýžové nudle uvaříme dle návodu, přidáme k pečící se sekané a znova zalijeme pivem, nebo vodou.
Podobné recepty jako Sekaná ze zelí-dietní
Bramboráky se zelím recept
Brambory, zelí a česnek vložíme do velké mísy, přikápneme trochu mléka, dáme mouku, vejce, koření a sůl. Pořádně rozmícháme, aby nám vzniklo klasické bramborákové těsto, pokud se nám zdá příliš husté, můžeme přilít trošičku mléka. Na pánev nalijeme větší množství oleje a usmažíme bramboráky se zelím
Podobné recepty jako Bramboráky se zelím
Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované recept ...
Postup přípravy. Hlávky zelí bez košťálů nakrouháme a krouhanku předváříme po dobu 1 minuty ve vřící osolené vodě (na 1 l vody dáme 20 g soli). Odkapanou krouhanku pak smícháme s kmínem, napěchujeme do sklenic a zalijeme svařeným nálevem. Sklenice zavíčkujeme a zavaříme 50 minut při 90 °C.
Podobné recepty jako Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované ...
Ukrajinská zelňačka
kysané zelí, propláchnuté 1 kg; drůbeží vývar ... Jak na to - Tipy a triky v kuchyni. 8 profesionálních triků, díky kterým vykouzlíte nejlepší smažená vejce Recepty. Rychlé stir-fry s mletým masem, zelenými fazolkami a arašídy Recepty. Jednoduchý citronový dortík s tvarohovým krémem Novinky. Horchat
Podobné recepty jako Ukrajinská zelňačka
Zelné placky recept
Zelné placky. Kysané zelí se řadí mezi superpotraviny díky vysokému obsahu vitaminu C a vlákniny, určitě stojí za to, ho zařadit do svého jídelníčku. Vyzkoušejte tento recept, který Vás mile potěší svou vláčností, díky použitému sádlu. 9. 3.
Podobné recepty jako Zelné placky
Zelené fazolky na slanince recept
Postup přípravy. Fazolky vhodíme do vroucí osolené vody, necháme přejít varem a scedíme. V rozpálené pánvi necháme rozpustit na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme fazolky a společně se slaninou asi 5 minut opékáme. Potom přisypeme nasekaný česnek, bylinkovou kostku, přikryjeme pokličkou a chvilku
Podobné recepty jako Zelené fazolky na slanince
Uzené karbanátky se zelím recept
Orestujeme, osolíme a podlijeme trochou vody. Necháme uvařit doměkka, slijeme a dáme zchladnout. Uzené maso najemno nakrájíme, přidáme zelí, bylinky, vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, papriku, podle potřeby osolíme a zahustíme strouhankou. Ze vzniklé směsi tvoříme karbanátky, které zvolna smažíme na o
Podobné recepty jako Uzené karbanátky se zelím
Odlehčený Coleslaw recept
500 g 500 g hlávkového zelí . 100 g 100 g mrkve . 1 1 menší cibule . 4 lžíce 4 lžíce zakysané smetany (můžete nakombinovat i s bílým jogurtem, množství řiďte dle své chuti) . 1/2 lžičky 1/2 lžičky soli (nebo jinak dle chuti) . 1 lžíce 1 lžíce octa ( (nebo jinak dle chuti, zdravěji můžete použít i ci
Podobné recepty jako Odlehčený Coleslaw
Kachna s červeným zelím a houskovým knedlíkem
Červené zelí: za stálého míchání zpěňte na sádle nakrájenou cibuli, přidejte cukr a nechte zkaramelizovat. Přidejte nastrouhané jablko a červené zelí, podlijte vínem. Nechte podusit, osolte či doslaďte podle chuti. Houskové knedlíky: smíchejte suché ingredience a přidejte ve vodě rozkvedlané vejce a
Podobné recepty jako Kachna s červeným zelím a houskovým knedlíkem
Brambory zapečené ze zelím a uzeným masem
Postup přípravy. Brambory nakrájejte na tenké plátky. Slaninu nakrájejte na kostičky a cibuli nadrobno. Osmažte a přidejte zelí i s nálevem. Povařte, přidejte cukr a kmín a poduste (cca 15 min). Zapékací mísu vymažte olejem, vyskládejte vrstvu brambor, na ni třetinu zelí a třetinu uzeného masa. Tent
Podobné recepty jako Brambory zapečené ze zelím a uzeným masem