Špagety s italskou omáčkou recept
Špagety s italskou omáčkou jsou i u nás hodně oblíbeným jídlem. Omáčka voní bylinkami a rajčaty.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 porce špaget
- 1 jarní cibulka
- 1/3 celeru
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce nasekané zelené petrželky
- 8 rajčat
- 100 ml bílého vína
- sůl
- olivový olej
Způsob přípravy
Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme je. Na vyšší pánvi na oleji krátce osmahneme nadrobno nakrájenou jarní cibulku, nastrouhaný celer a utřený česnek.
Nyní přidáme pokrájená oloupaná rajčata a petržel, podlijeme vínem a vše znovu podusíme, až se víno vyvaří a vznikne hustá omáčka. Nakonec omáčku podle chuti osolíme.
Každou porci špaget polijeme omáčkou. Pokud máte strouhaný parmezán, můžete jím jídlo ještě posypat, ale není to nezbytné.