Fanoušci pečení zbystřete. Startuje druhá řada provoněné soutěže!

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Kulinářská show Peče celá země se dočkala druhého pokračování a o titul nejlepšího amatérského pekaře letos zabojuje dvanáct finalistů. Během deseti soutěžních večerů budeme moci sledovat nejen to, jak se soutěžícím povede, ale také se leccos přiučit.

Po úspěchu první řady této soutěže bylo jasné, že diváky pečení velmi baví, a tak bylo pokračování pořadu nasnadě. Do konkurzu druhé řady se přihlásilo čtyřikrát více zájemců a jejich výkony byly velmi vyrovnané. "Věděli už velmi přesně, co je čeká – laskavá soutěž zaměřená pouze na jejich umění a chuť péct a tvořit. Bylo těžké z nich vybírat," přiznává kreativní producent Petr Mühl.

K natáčení si filmaři opět vybrali areál zámku Bon Repos a diváci se budou moci těšit na obdivuhodné výkony i vypjaté situace. Dvanáctka amatérských pekařů se poprvé představí v sobotu 12. března a pořadem budou opět provázet moderátoři z první řady Tereza Bebarová a Václav Kopta. Změna naopak nastala na pozicích porotců, kde se po boku cukráře Josefa Maršálka premiérově představí bloggerka a lektorka kurzů Michaela Landová.

"Mám ráda pečlivost, preciznost, když jsou věci souměrné a symetrické. Takové detaily. Každý samozřejmě máme jinou chuť a vkus – dřív se mi líbily potahované dorty, kterým dnes třeba tolik nefandím. Nicméně se od toho dokážu oprostit. Zároveň taky dokážu posoudit, jestli je to čistá práce, byť se mi třeba vzhledově a tematicky nelíbí, i tak však vidím, jestli je výrobek dobře zpracovaný. Další hledisko pak samozřejmě představuje kreativita," uvádí porotkyně, které se v cukrářském světě přezdívá makrónková královna


Na účastníky Peče celá země tentokrát čekala zadání obsahující tradiční výrobky jako vánočka, housky, perník nebo rakvičky, ale i výzvy vybízející k větší představivosti a zručnosti. Amatérští pekaři během natáčení spotřebovali přes 230 kilogramů mouky, 115 kilogramů čokolády a 2 700 kusů vajec.


Foto: archiv ČT (M. Křepelka)

Cuketová bábovka

Cuketová bábovka


Tradiční dezert s netradičním složením. Cuketa dodá moučníku vláčnost, což je u bábovky velká deviza.


Ořechové makronky

Ořechové makronky


Tato francouzská delikatesa velmi chutná, ale její pečení chce trochu pekařského umu. Tak hurá do toho!


Pudinkový moučník

Pudinkový moučník


Velmi oblíbený dezert, který se téměř rozplývá na jazyku.


Tradiční buchty

Tradiční buchty


Co by byla česká kuchyně bez buchet! Výborný kynutý dezert, který není třeba nijak představovat.


Croquembouche

Croquembouche


Tento recept je pro všechny, co se rádi pouští do nesnadných výzev. Francouzská sladká pyramida je jednou z nich!



Sdílejte článek s přáteli!

Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Fanoušci pečení zbystřete. Startuje druhá řada provoněné soutěže!, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Kde najít informace



×