Vánoční pomerančové hřebínky recept
Vánoční pomerančové hřebínky jsou slepované cukroví, které při pečení provoní celý byt. A chutná báječně.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 20 g solamylu
- 120 g polohrubé mouky
- 60 g cukru moučka
- 100 g margarínu Stella extra
- 1/2 pomeranče
- 1/4 lžičky xanthanové gumy
- čokoládová pomazánka Nutella
- čokoládová poleva
Způsob přípravy
Z mouky, solamylu, cukru, xanthanové gumy, margarínu, šťávy a nastrouhané kůry z pomeranče uhněteme hladké těsto. Nyní ho necháme uležet 2,5 hodiny v ledničce.
Mezitím si předehřejeme troubu na 170 stupňů. Z chladného těsta vyválíme placku o tloušťce 2,5 cm a vykrájíme z ní hřebínky. Naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme 6 až 8 minut.
Hotové cukroví necháme vychladnout na plechu a pak ho slepujeme čokoládovou Nutellou. Rozpustíme si ve vodní lázni čokoládovou polevu a polovinu každého slepeného hřebínku do ní namočíme.
Hotové cukroví necháme ležet na tácku dokud čokoládová poleva neztuhne.