Vařené kuře v kabátku recept
Vařené kuře v kabátku je jedna z možností, jak menší kuře připravit. Jako přílohu přidáme dip podle chuti a čerstvý zeleninový salát.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 menší kuře
- 2 l zeleninového vývaru
- 2 vejce
- strouhanka
- rostlinný olej na smažení
- čerstvý zelený salát
Způsob přípravy
Vykuchané kuře důkladně očistíme. Zeleninový vývar přivedeme k varu, kuře do něj vložíme a uvaříme ho doměkka. Měkké kuře přendáme na talíř a necháme ho vychladnout.
Vejce rozšleháme ve větší míse a celé kuře v nich namočíme. Pak ho obalíme ve strouhance a v dostatečném množství rozpáleného oleje smažíme 4 až 6 minut ze všech stran dozlatova.
Kuře servírujeme na podnosu celé, obložené listy zeleného salátu.