Salát z kysaného zelí, jablek a křenu recept
Alena B.
Skvělá vitamínová bomba pro zimní nečas! Kombinace kysaného zelí a jablka doplněná o ostrou chuť křenu, je také velmi vhodným doplňkem například k masu.
Ingredience receptu
- 200 g kysaného zelí
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 - 2 lžíce slunečnicového oleje
- 2 jablka
- kousek křenu
- citronová šťáva
Způsob přípravy
Zelí necháme okapat a pokrájíme ho na menší kousky. Pak ho vložíme do mísy, zasypeme cukrem, přidáme olej, trochu citronové šťávy a najemno nastrouhaný křen.
Směs promícháme a necháme půl hodiny odležet v chladu.
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nahrubo nastrouháme. Těsně před podáváním je vmícháme do salátu a podáváme.
Další recepty na Salát z kysaného zelí, jablek a křenu.
Hledat podobné recepty na internetu jako Salát z kysaného zelí, jablek a křenu