Sdílet:

Škračky recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí2 porce

Škračky je jídlo známé hlavně na Valašsku. Je rychlé, jednoduché a velmi dobré. Můžete s úspěchem použít i játra kuřecí.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g vepřových jater
  • 1 cibule
  • 3 vejce
  • špetka kmínu
  • mletý černý pepř
  • mořská sůl
  • špetka chilli koření
  • olivový olej


Způsob přípravy

Játra očistíme a nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Na rozpáleném oleji nejprve zprudka osmahneme cibuli až zesklovatí, pak přidáme nakrájená játra.

Okořeníme pepřem chilli a kmínem a za občasného míchání je orestujeme. K hotovým játrům nakonec přidáme rozšlehaná vejce a vše osolíme. Krátce prohřejeme a promícháme aby vejce ztuhla.

Škračky podáváme nejčastěji s vařenými brambory. Bramborové hranolky nasucho upečené v troubě jsou také dobrou volbou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Škračky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Škračky.
Hledat podobné recepty na internetu jako Škračky

Kde najít informace



×