Škračky recept
Škračky je jídlo známé hlavně na Valašsku. Je rychlé, jednoduché a velmi dobré. Můžete s úspěchem použít i játra kuřecí.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g vepřových jater
- 1 cibule
- 3 vejce
- špetka kmínu
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- špetka chilli koření
- olivový olej
Způsob přípravy
Játra očistíme a nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Na rozpáleném oleji nejprve zprudka osmahneme cibuli až zesklovatí, pak přidáme nakrájená játra.
Okořeníme pepřem chilli a kmínem a za občasného míchání je orestujeme. K hotovým játrům nakonec přidáme rozšlehaná vejce a vše osolíme. Krátce prohřejeme a promícháme aby vejce ztuhla.
Škračky podáváme nejčastěji s vařenými brambory. Bramborové hranolky nasucho upečené v troubě jsou také dobrou volbou.