Pečený losos s bramborovým salátem recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření50 minPočet porcí4 porce

Omega - 3 mastné kyseliny jsou velmi důležité pro správný chod mozku a ryby jich obsahují pořádnou porci. Maso z lososa má krásnou barvu a je také velmi chutné. V kombinaci se salátem z brambor a listové zeleniny je pečený losos pokrm podle zásad zdravé výživy. Podávat ho lze jako vydatný oběd, když zmenšíte porci, tak i jako skvělou večeři.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 800 g filetu lososa
  • 500 g malých salátových brambor
  • 40 g rukoly
  • 40 g polníčku
  • sůl
  • Na dresink:
  • 1 červenou cibuli
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 3 lžíce medu
  • 4 lžíce hrubozrnné hořčice
  • pepř
  • sůl


Způsob přípravy

Brambory očistíme pod tekoucí vodou a v mírně osolené vodě je ve slupce uvaříme doměkka. Hotové brambory scedíme a necháme vychladnout.

Červenou cibuli zbavíme slupky, rozpůlíme ji a nakrájíme na tenké měsíčky. Nasypeme ji do mísy, přilijeme vinný ocet, med a ingredience lehce promačkáme. Směs osolíme, opepříme a přimícháme k ní hořčici.

Vychladlé brambory nakrájíme na menší kousky a přidáme do mísy s cibulí a dresinkem. Salát promícháme, přikryjeme a necháme při pokojové teplotě odpočinout.

Polníček zbavíme kořínků a společně s rukolou ho na sítu propláchneme a necháme okapat. Troubu předehřejeme na 190°C.

Na pánvi rozehřejeme malé množství olivového oleje a nakrájené, osolené filety z lososa na něm opečeme kůží dolů. Pak je přemístíme na plech vyložený pečícím papírem a rybu pečeme v předehřáté troubě 10 – 12 minut.

Lososa servírujeme společně se salátem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pečený losos s bramborovým salátem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu pečený losos bramborovým salátem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pečený losos s bramborovým salátem


×