Těstoviny s dýní á la carbonara recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí2 porce

Těstoviny carbonara jsou velmi jednoduché a hlavně hodně oblíbené. Jde o pokrm typický pro Itálii a připravit se dá i v různých obměnách. Na podzim se nabízí zapojit do receptu dýni. Ideální je odrůda Hokkaido, která se nemusí loupat a je velmi chutná. Pro pokrm můžeme vybrat těstoviny podle vlastní preference - dobře funguje se špagetami, s penne, ale chutnat bude i s \"vrtulkami\".
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 100 g anglické slaniny
  • 1 cibule
  • 300 g dýně Hokkaido
  • 50 ml mléka
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 2 vejce
  • 1 lžička sušené majoránky
  • 200 g těstovin
  • citronová šťáva
  • pepř
  • sůl
  • olej


Způsob přípravy

Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Dýni rozpůlíme, vydlabeme a zbytek nakrájíme na velmi drobné kostičky (cca. 1 cm široké).

V misce prošleháme smetanu, mléko a vejce. Směs dochutíme solí, pepřem a majoránkou.

Dáme vařit těstoviny dle návodu.

Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme slaninu a škvaříme ji do křupava. Pak k ní přisypeme cibuli, kterou krátce osmažíme. Nakonec přihodíme dýni a společně je asi 7 minut opékáme. Dle chuti můžeme přidat sůl a pepř, ale není to nutné.

Těstoviny slijeme, přidáme do pánve a směs promícháme. Do pánve přilijeme vaječnou směs, rychle ji promícháme s těstovinami, můžeme i kraťounce prohřát (není nutné) a dochutíme střikem citronové šťávy. Podáváme teplé.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Těstoviny s dýní á la carbonara recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu těstoviny dýní carbonara .
Hledat podobné recepty na internetu jako Těstoviny s dýní á la carbonara

Kde najít informace



×