Těstoviny s dýní á la carbonara recept
Těstoviny carbonara jsou velmi jednoduché a hlavně hodně oblíbené. Jde o pokrm typický pro Itálii a připravit se dá i v různých obměnách. Na podzim se nabízí zapojit do receptu dýni. Ideální je odrůda Hokkaido, která se nemusí loupat a je velmi chutná. Pro pokrm můžeme vybrat těstoviny podle vlastní preference - dobře funguje se špagetami, s penne, ale chutnat bude i s \"vrtulkami\".
(celý recept)
Ingredience receptu
- 100 g anglické slaniny
- 1 cibule
- 300 g dýně Hokkaido
- 50 ml mléka
- 150 ml smetany ke šlehání
- 2 vejce
- 1 lžička sušené majoránky
- 200 g těstovin
- citronová šťáva
- pepř
- sůl
- olej
Způsob přípravy
Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Dýni rozpůlíme, vydlabeme a zbytek nakrájíme na velmi drobné kostičky (cca. 1 cm široké).
V misce prošleháme smetanu, mléko a vejce. Směs dochutíme solí, pepřem a majoránkou.
Dáme vařit těstoviny dle návodu.
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme slaninu a škvaříme ji do křupava. Pak k ní přisypeme cibuli, kterou krátce osmažíme. Nakonec přihodíme dýni a společně je asi 7 minut opékáme. Dle chuti můžeme přidat sůl a pepř, ale není to nutné.
Těstoviny slijeme, přidáme do pánve a směs promícháme. Do pánve přilijeme vaječnou směs, rychle ji promícháme s těstovinami, můžeme i kraťounce prohřát (není nutné) a dochutíme střikem citronové šťávy. Podáváme teplé.