Kedlubnové hranolky recept
Smažené hranolky z kedlubny sice nejsou zdravější než ty z brambor, ale pro zpestření a změnu je občas stojí za to zařadit do jídelníčku. Když je ale místo smažení upečete v troubě, to je hned jiná písnička! Kedlubna je tělu prospěšná zelenina, která je bohatá na vitamín C, selen, vápník či draslík. Skvěle chutná v syrovém stavu, ale ani dušená, smažená či pečená vůbec není špatná. Hranolky z kedlubny, které připravíte v troubě, můžete mlsat bez špatného svědomí. Skvěle chutnají například v kombinaci s tvarohovými dipy ovoněnými bylinkami.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 větší kedlubna
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička kari koření
Způsob přípravy
Kedlubnu oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na slabší hranolky.
Nakrájenou zeleninu nasypeme do mísy, zakapeme ji olejem, poprášíme kořením a dobře promícháme.
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů a plech vyložíme pečícím papírem. Kedlubny rozprostřeme na plech a pečeme přibližně 25 – 30 minut.