Ovocný nepečený dezert recept
Ovocný nepečený dezert je snadné připravit, nepotřebujete troubu ani mouku či vejce. Je lehký a určitě s ním budete mít úspěch. Použijte jahody, maliny, borůvky nebo jejich směs.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g drobného ovoce
- 75 g želatiny
- 500 ml horké vody
- 50 ml studené vody
- 350 g mascarpone
- 200 ml smetany na šlehání
Způsob přípravy
Očištěné ovoce nasypeme na dno vyšší formy na koláč. V míse ušleháme 25 g želatiny s 200 ml horké vody. Pak přidáme 50ml studené vody a znovu chvíli šleháme, až se vše spojí. Pak tekutou směs nalijeme na ovoce ve formě a necháme asi 2 hodiny, až želatina ztuhne.
V jiné míse rozšleháme mascarpone s 300 ml horké vody a 50 g želatiny. Šleháme, dokud se všechno nespojí a pak směs nalijeme na ztuhlou želatinu ve formě. Dezert uložíme do chladna a necháme asi 3 hodiny znovu ztuhnout.
Hotový dezert opatrně vyklopíme, nakrájíme na jednotlivé porce a každou ozdobíme ušlehanou smetanou.