Svítek do polévky recept
Do vývaru lze přidat nudle, nejrůznější zavářky, a nebo tradiční svítek. Jde vlastně o jakousi slanou palačinku, kterou lze dle fantazie dochutit třeba čerstvými bylinkami. Po usmažení se svítek krájí na širší nudle.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 vejce
- 3 lžíce hrubé mouky
- sůl
- čerstvé bylinky
- máslo nebo olej
Způsob přípravy
Z vajec oddělíme bílky a žloutky.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a šetrně ho přemístíme do mísy. Poté k němu opatrně vmícháme žloutky, mouku, sůl a čerstvé nasekané bylinky, například petrželku. Kdo bylinky nerad, tak je jednoduše vynechá.
Pánev zahřejeme na plotně, potřeme ji máslem nebo olejem a těsto do ní postupně nalijeme. Osmažíme ho z obou stran, stejně jako u palačinek.
Hotovou placku opatrně přemístíme na prkénko a nakrájíme ji na širší nudle. Takto přichystaný svítek podáváme s teplým vývarem.