Knedlíky z tvarohového těsta s jahodovou omáčkou recept
Knedlíky z tvarohového těsta s jahodovou omáčkou chutnají hlavně dětem. Ale ani dospělí leckdy nepohrdnou sladkými jídly.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 vejce
- 160 g krupičky
- 50 g tvarohu
- 500 g jahod
- 150 ml smetany
- cukr
- sůl
Způsob přípravy
V míse uhněteme dva žloutky s tvarohem, krupičkou a špetkou soli do hladkého těsta. pomocí lžíce z těsta tvarujeme malé knedlíčky a hned je vhazujeme do vroucí vody. Vaříme je 6 až 9 minut podle velikosti a pak je děrovanou naběračkou přendáme na talíř.
Mezitím si z dobře očištěných jahod a smetany umixujeme jemnou omáčku. Podle chuti ji můžeme osladit. Čerstvě uvařené tvarohové knedlíčky pak už jen přelijeme jahodovou omáčkou.