Jehněčí kýta s pečenými rajčaty recept
Jehněčí kýta s pečenými rajčaty je nejlepší s bramborovými knedlíky. Ale ani s pečenými brambory nebo kaší to vůbec není špatné.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 jehněčí kýta (asi 3 kg)
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 celý česnek
- sůl
- 10 snítek čerstvého tymiánu
- mletý černý pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 pomeranč
- čerstvá rajčata
Způsob přípravy
Jehněčí kýta s pečenými rajčaty je nejlepší s bramborovými knedlíky. Ale ani s pečenými brambory nebo kaší to vůbec není špatné. Trouba musí být předehřátá na 200 stupňů. Do velkého pekáče nalijeme olej, přidáme snítky tymiánu, oloupaný a na stroužky rozebraný česnek, rajčata, špetku soli a pepře. Oloupeme pomerančovou kůru pomocí škrabky na brambory, nakrájíme ji na tenké proužky a přidáme do pekáče.
Jehněčí kýtu položíme k ostatním přísadám do pekáče, opepříme ji, osolíme a posypeme kmínem. V předehřáté troubě kýtu pečeme asi hodinu a půl. Občas ji potřeme výpekem ze dna pekáče. Když je maso upečené, na prkénku ho nakrájíme na plátky 15 minut před podáváním. Můžeme k masu servírovat i pečená rajčata a česnek.