Citronová omáčka s vínem recept
Lukáš Svítil
Citronová omáčka a tento recept se výborně hodí k rybě, hlavně pak k čím dál víc populárnějšímu lososu. Zkuste tento jednoduchý recept.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 dl hovězího vývaru
- 2 dl bílého vína
- 2 lžíce oleje
- 3 dkg hladké mouky
- citronová kůra a šťáva
- 1 stroužek česneku
- 2 hřebíčky
- pažitka
- sůl
- cukr
Způsob přípravy
Do hovězího vývaru zamícháme víno, přidáme olej, mouku, citronovou kůru, česnek, hřebíček, pažitku a ve vodní lázni za -stálého míchání uvaříme hustou omáčku.
Potom přecedíme, přikapeme citronovou šťávu, osolíme a podle chuti přidáme cukr. Omáčku podáváme ke zvěřině nebo k rybám.
Další recepty na Citronová omáčka s vínem.
Hledat podobné recepty na internetu jako Citronová omáčka s vínem