Nepečený mandlovo-čokoládový moučník recept
Nepečený mandlovo-čokoládový moučník je vynikající sváteční pochoutka. A ani nemusíte zapnout troubu. Formu můžete použít i jinou, třeba dortovou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 150 g mandlí
- 250 ml mléka
- 70 g kakaa
- 150 g studeného másla
- 120 g cukru krupice
- 500 g sušenek
- na zdobení třeba:
- šlehaná smetana, čokoládová poleva,
- apod.
Způsob přípravy
Mandle spaříme, oloupeme a nahrubo nasekáme. Sušenky nenadrobíme, ale nalámeme na menší kousky. Smícháme je dohromady ve velké míse s nasekanými mandlemi.
Ve vyšší pánvi zahřejeme mléko k varu, přidáme cukr a když se rozpustí, za stálého míchání postupně přidáváme kakao. Necháme přejít varem a nakonec přidáme na plátky nakrájené máslo. Opět důkladně mícháme, až se máslo úplně rozpustí a vznikne hladký čokoládový krém.
Ještě horký krém nalijeme do mísy k sušenkám a mandlím a zlehka všechno promícháme. Hotovou směs rozprostřeme velké formy na biskupský chlebíček a necháme v lednici několik hodin do úplného ztuhnutí.
Hotový korpus vyklopíme a moučník nazdobíme ušlehanou smetanou nebo čokoládovou polevou. Anebo obojím.