Cuketový moučník recept
Cuketový moučník je vláčný dezert, který můžeme ozdobit polevou podle své chuti, nebo jen třeba našlehanou smetanou. Báječně chutná k čaji nebo kávě.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g oloupané a nahrubo nastrouhané cukety
- 350 g polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 3 vejce
- špetka mleté skořice
- 170 g cukru krupice
- 2 vanilkové cukry
- ½ hrnku rostlinného oleje
Způsob přípravy
Cuketový moučník je vláčný dezert, který můžeme ozdobit polevou podle své chuti, nebo jen třeba našlehanou smetanou. Báječně chutná k čaji nebo kávě. Ušleháme vejce s cukrem do pěny a pak postupně za stálého šlehání přilijeme olej, přidáme nastrouhanou cuketu, prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem, vanilkové cukry a mletou skořici.
Hotové ušlehané těsto nalijeme na vymazaný a mukou vysypaný pekáč a pečeme v troubě předehřáté na 170 stupňů opatrně asi půl hodiny. Pak plech vyndáme z trouby a po vychladnutí ozdobíme podle vlastní fantazie.