Sdílet:

Karamel recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Hotový karamel uskladněný v lednici nám vydrží několik týdnů. Můžeme ho použít při přípravě sirupů, ochucení krémů nebo jako polevu u zmrzlinových pohárů a jiných dezertů.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 0,5 šálku cukru
  • 2 lžičky vody
  • 1 až 2 kapky potravinářkého barviva


Způsob přípravy

Hotový karamel uskladněný v lednici nám vydrží několik týdnů. Můžeme ho použít při přípravě sirupů, ochucení krémů nebo jako polevu u zmrzlinových pohárů a jiných dezertů. V silnostěnném hrnci rozpouštíme cukr s trochou vody za stálého míchání a při nízké teplotě.

Jakmile se krystalky cukru rozpustí a karamel získá světlou zlatohnědou barvu, odstavíme hrnec z plotny. Pokud má světlejší barvu, přidáme pár kapek potravinářského barviva. Karamel můžeme používat hned horký, nebo ho dáme vychladit do ledničky pro pozdější použití.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Karamel recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Karamel.
Hledat podobné recepty na internetu jako Karamel

Kde najít informace



×